Ny kuskmatch ska förgylla Elitloppet

Foto: ALN
TRAV

Tour de France har sin gula ledartröja.

Elitloppsveckan får en lila armbindel.

Leading Driver of the Week blir en ny sportslig höjdpunkt på Solvalla.

På flera sätt blir Elitloppet hetare än någonsin. Förstapriset är höjt till tre miljoner kronor. Tävlingsveckan på Solvalla blir mer ett meeting med lopp lördag den 17 maj, onsdag den 21 maj, fredag den 23 maj, lördag den 24 maj och söndag den 25 maj. Fram till finaldagen med Elitloppet söndagen den 25 maj kommer det att köras ett kuskchampionat över totalt 46 lopp de fyra första dagarna. Namnet är Leading Driver of the Week. Ledaren kommer att bära en armbindel med den lila vojlockfärgen för lopp åtta, vilket är en anspelning på året 2008.

– Vi vill lyfta fram det sportsliga, kuskarna har varit positiva och tyckt att det här är en jättekul grej. Vi har också tagit fram lila körglasögon, lila körhandskar och lila körspö – men för kuskarna är det ju ofta viktigt att få använda sin orginalutrustning, säger Andreas Slätt på Solvalla, som är projektansvarig tillsammans med sportchefen Mattias Stenby.

Tävla om fina priser

En loppseger kommer att ge fem poäng, en andraplats tre poäng och en tredjeplats en poäng. Ställningen kommer att följas via en liga. Sportbladet samarbetar runt tävlingen med elitloppet.se och via vår webbsajt aftonbladet.se/trav365 kan ni läsare också vinna priser runt kuskmatchen och få besöka Solvallas vinnarcirkeln under Elitloppssöndagen.