”Tyckte de var riktiga skithögar”

TRAV

Giant Superman är arg.

Fredrik B Larsson är arg.

På lördag ska den ilskna duon ta sin Elitloppsbiljett.

Foto: Kanal75
Fredrik B Larsson har laddat för Elitloppet med Giant Superman och tänker ta sin biljett på lördag.

Förra veckan fick Fredrik B Larsson ett ordentligt bett i handen av sin stjärna Giant Superman. Såret blev infekterat, Larsson fick åka till sjukhus för penicillinkur och stelkrampsspruta.

– Det var inte så farligt och på väg att gå över nu. Hästen är lite speciell, han gillar att leka, bitas och sparkas. Men han gör det med glimten i ögat och brukar inte skada någon, säger Fredrik som ser Giant Supermans attack som ett tecken på att Elitloppsformen är i antågande.

Nioåringen brukar nämligen vara bra den här tiden på året. I fjol slutade han femma i Elitloppet och 2005 var han bara slagen av vinnande Steinlager

Blev riktigt förbannad

Men det är när han tänker tillbaka på året däremellan som Larsson blir mörk i blicken och på dåligt humör.

– 2006 var han riktigt i ordning och kom från seger på 1.11,2. Han hade varit tvåa året innan, men fick ändå inte vara med! Då var jag riktigt djävla förbannad. Jag var inte nöjd med dem som bestämde just då och tyckte de var riktiga skithögar.

Någon Elitloppsinbjudan har det inte blivit i år heller, inte alls lika konstigt med tanke på att Giant Superman inte vunnit någon av sina fyra starter.

Men det är på lördag biljetten ska tas och det är då formen ska sitta där. Och att tävla om sista platsen tycker Larsson är rättvist.

– Det har varit många kalla dagar i vinter då man suttit och smådrömt med Elitloppet i huvudet. Gör han ett topplopp och är etta eller tvåa på lördag så ska han ju vara med, annars har vi ändå inget där att göra.

Robin Johansson, Per Skoglund/Kanal75