Vem ska få vara med i Elitloppet?

Nu har du chansen att rösta och påverka

Jocose, Jaded eller Colombian Necktie - vem ska få plats i Elitloppet?
TRAV

Nu är alla Elitloppshästar klara – utom en.

Den sista platsen står mellan Jaded, Jocose och Colombian Necktie.

Nu har du chansen att rösta och vara med och påverka.

Under flera veckor har Solvallas Elitloppsgeneral Mattias Stenby haft ett hårt arbete med att hitta de 16 hästarna till Elitloppet nästa söndag. Återbuden har varit flera, bland annat har hästar som Steinlager, Adams Hall och Torvald Palema dragit sig ur, eftersom de inte varit tillräckligt fräscha eller starka för att klara två heat samma dag.

Under lördagen blev Finders Keepers, Giant Superman och Citation klara. Därmed återstår bara en plats kvar att dela ut i det åträvärda loppet.

Enligt Mattias Stenby står den sista platsen mellan tre hästar: Stefan Hultmans Jaded och Jocose och Roger Walmanns Colombian Necktie.

– Det är de här tre det står mellan, jag ska prata med tränarna. I morgon eftermiddag bestämmer jag mig. Men jag tycker det är kul att Trav365 har en omröstning, det hjälper mig i mitt beslut, säger Mattias Stenby.

Jocose satt fast i dagens gulddivision och Jaded gick ett lysande jobb inne på Solvalla på förmiddagen. Colombian Necktie har inte gjort några riktiga topprestationer på slutet, men tränaren Roger Walmann är redo att starta hästen i Elitloppet.

FAKTA

Här är de 15 klara Elitloppshästarna

Citation, Enough Talk, Exploit Caf, Finders Keepers, Giant Diablo, Giant Superman, Ghiaccio del Nord, Glen Kronos, Going Kronos, Kito du Vivier, L'Amiral Mauzun, Oiseau de Feux, Olga du Biwetz, Plantagenet, Red Chili Pirat