Stenbys maraton är snart över

Foto: Kanal75
TRAV

Här är mannen som jobbar 17 timmar om dygnet för att fixa Elitloppsfesten.

Solvallas sportchef Mattias Stenby har ansvar för att fixa de sportsliga höjdpunkterna till Elitloppet.

– Jag jobbar alla dygnets vakna timmar, men det är fantastiskt kul och stimulernade, säger han.

Mattias Stenby är mannen med ett av Sveriges allra tuffaste jobb under maj månad. Han är ansvarig för att bjuda in 15 hästar till Elitloppet och se till att tränarna anmäler sina andra stjärnor till loppen runt omkring. Han jobbar minst 17 timmar om dygnet, hans två mobiltelefoner ringer oavbrutet och folk vill ständigt prata med honom på travbanan.

– Jag behöver sova minst sex timmar om dygnet annars blir jag grinig. Just nu är det hysteriskt, telefonerna ringer hela tiden, säger Stenby.

Toppklassiga gäster

En stor del av hans tid går åt att ragga utländska stjärnhästar till de olika loppen: Elitloppet, Sweden Cup och Harper Hanovers. Det svenska hemmalaget saknar kanske den riktiga fixstjärnan i år men det finns desto fler toppklassiga utländska gäster, framförallt från Frankrike.

– Vi har inte bara Exploit Caf och Oiseux de Feux i Elitloppet. Jag är glad att vi har två så fina hästar som Lotteriavinnaren Gambling Bi och Otello Pierji i Sweden Cup. Otello Pierji slog nyligen Exploit Caf.

Hysterisk vecka

Den kommande veckan blir än mer hysterisk för Mattias Stenby, med trav på Solvalla onsdag, fredag, lördag och Elitloppet på söndag. Därefter väntar lite återhämtning.

– Jag åker med familjen till Kreta, de har inte sett mycket av mig de senaste veckorna.

Minimedia