Superskötaren har två hästar i Elitloppet

Foto: ALN
Erik Adielsson, Citation och Anna Lindmark.
TRAV

Anna Lindmark sköter två elitloppsdeltagare.

Det är Stig H Johansson-tränade Plantagenet och Citation.

– Det är bara att tacka och ta emot, säger Anna Lindmark.

Anna Lindmark är tjejen bakom Stig H:s stora stjärnor Plantagenet och Citation.

Plantagenet blev klar för Elitloppet efter en strong insats på Solvalla i onsdags. Många trodde då att det var den enda hästen från Stall Stig H Johansson som skulle vara med i Elitloppet.

”Fick en chock”

Men igår eftermiddag kom beskedet att även Citation fått en inbjudan till storloppet.

– Jag fick en chock, det var inte väntat. Även fast snacket började gå när många tackade nej och inte kunde komma, säger Anna Lindmark som nu har två passhästar att hålla reda på nästa söndag.

– Det kommer att bli väldigt stressigt, men kul. Det är få förunnat att ha två passhästar till start i Elitloppet. Det är bara att tacka och ta emot.

Gör du något speciellt med hästarna för att få dem bra?

– Nej det gör jag inte. Hästarna är så bra i grunden så det spelar inte så stor roll vem som sköter dem. Men det är klart att man vill inbilla sig att något man gör som hjälper dem att hålla så hög klass.

Vem tror du kommer få den bästa placeringen?

– Plantagenet ska väl normalt ha en bättre chans. Men mycket avgörs i spårlottningen så man vet aldrig. Men jag säger Plantagenet även fast Citation har överraskat mig förr.

Vad gör du om någon av dina hästar vinner?

– Jag har ingen aning, antagligen är det en ofattbar känsla med så mycket folk och så bra stämning. Jag tyckte det var helt otroligt när Citation vann ett försök förra året, säger Anna Lindmark.