”Going Kronos får problem”

Fernlund rankar

TRAV

Startlistorna till Elitloppsförsöken är nu klara.

Här rankar Trav365:s expert de hästar som har bäst chans att nå en final.

Här följer Patrik Fernlunds rankning till båda försöksheaten.

Heat – 1

1, Exploit Caf - Exploit Caf gjorde en enorm slutrunda senast i Oslo Grand Prix och såg dunderfin ut. Nu fick han ett innerspår vilket inte är helt perfekt. Risken att han blir fast är stor när startkatapulten Finders Keepers fick ett bra spår. Han kommer dock ta sig till final men jag tror inte han vinner försöket.

3, Giant Superman - Giant Superman var en moralisk vinnare igår då han fick tredjespår i första sväng. Han höll dock mycket bra och känslan är att formen är på topp. Han kan inte vara med i någon spetskörning men har alltid ett starkt slutvarv.

5, Finders Keepers - Jag trodde att Finders Keepers skulle ta en framskjuten placering i Olympiatravet och det gjorde han tack vare sin startsnabbhet. Jag tror det blir ett liknande scenario på söndag. Pang till ledningen och sedan släppa till någon bra. Sen hänger han med till en finalbiljett.

7 L amiral Mauzun - Visade att han är tillbaka på allvar då han såg rent lysande ut i Oslo Grand Prix. Han van Elitloppet förra året och kan göra det igen. Men det luktar strul från bricka sju. Men får han en bra resa så är det en bra chans att ta sig till final.

Heat – 2

1, Giant Diablo - Roger Walmanns världsrekordhållare Giant Diablo fick ett drömspår. Hon är inte blixtrande snabb ut men nog snabb att hålla sig med långt framme. Jag tror att Johan Untersteiner smyger med invändigt och tar en finalplats.

2, Kito du Vivier - Den franska stridsvagnen Kito du Vivier fick ett bra spår. Han kan inte öppna något från start men lyckats kusken hitta ett bra slagläge och det blir tempo har han styrkan att fälla alla över upploppet.

3, Oiseu de Feux - Har toppform och visade imponerande startsnabbhet i Finlandia Ajo. Mästerliga Björn Goop hoppar upp och skulle detta ekipage hitta till ledningen, ja då får de övriga jobba för att nå ikapp honom. Min vinnare i detta försök.

4 Enough Talk - Den startsnabbe jänkaren Enogh Talk fick ett bra spår. Härifrån kommer han laddas rejält från start men det blir svårt att ta en längd på Oiseau de Feux. Känslan är att han kan göra grovjobbet själv och ses som ett givet finalbud.

– Nu kommer jag få många arga mail om att jag inte tror på Going Kronos. Men jag tror inte han tar sig till final. Goings försök är mycket öppet och jag tror han får problem på grund av att spåret inte är tillräckligt bra.

Vem som vinner Elitloppet?

– Det tror jag Björn Goop gör med eldfågeln Oiseau de Feux.

ARTIKELN HANDLAR OM