Godbitarna du inte får missa

Foto: KANAL75
TRAV

Under Elitloppshelgen körs det hela 35 lopp.

Här är godbitarna du inte får missa.

Trav365:s Patrik Fernlund ger er läsare den bästa guiden genom hela helgen.

Lördagen:

Sweden Cup: Årets ”Lilla Elitlopp” håller fin klass och det är stor chans till fartfest redan i försöken. Sweden Cup är upplagt precis som Elitloppet. Två försök och en final. Vem som vinner hela rubbet? Det gör Lotteriavinnaren Gambling Bi.

Stoeliten: Stonas Elitlopp har samlat ett gäng fina hästar. Många intressanta franska hästar som säkerligen kommer sätta färg på loppet. Jag tror dock att det blir en finsk vinnare i år. Passionate Kemp, tränad av Stig H Johansson, såg mycket fin ut i comebacken och det loppet ska ha fört fram henne flera steg. Hon känns mycket aktuell. Trolig favorit i loppet blir Maid For Tag men henne tror jag ingenting på.

Silverdivisionen: Oj, vilket lopp detta blev då! 12 stycken topphästar gör upp om 250 000 kronor. Det är upplagt för högt tempo redan från början då vi har Ludde Kolgjini från innerspåret med startkatapulten Turnaround. Utifrån kommer Mac Kindley och Timetosaygoodbye. Jag tror att Fredrik B Larsson hittar ett bra slagläge med sin Timetosaygoodbye och sedan säger hej då till de andra upploppet ner. Ett roligt spel!

Harper Hanovers lopp: Hoof Beats, Quarcio du Chene, Millord de Melleray, Triton Sund och Race Fan. Behöver jag säga något mer? Årets upplaga av Harper Hanovers blev ett topplopp. Hoof Beats kommer dundra till spets men sedan är frågan hur Erik Adielsson gör när Björn Goop kommer med styrkefenomenet Quarcio du Chene, Jag tror Björn spänner blicken i Erik och sedan sitter Quarcio du Chene i ledningen efter 500 meter. Hur ska Björn Goop förlora loppet då med sin fransman? Quarcio springer ju nästan lika fort som de som står 40 meter efter gör. Nej, detta lopp är upplagt för mannen i guldhjälm. En sak är säker, jag kommer spika Björn på allt och sedan så ska fransmannen och de andra få det jobbigt upploppet ner. Håll igång Björn!!!!!!!!!!!

Söndagen

Montéeliten: Efter en härlig lördag så är jag helladdad för söndagen. Lopp två under söndagen är Montéeliten och jag ska erkänna att jag inte är något större fan av monté. Men till och med jag ser fram emot detta lopp. Världshästen Hot Tub hade uppvisning senast och laddar mot ett nytt världsrekord på Solvalla. Jag tror inte det är någon omöjlighet. Förvandlingsnummret Global Derby med skickliga Sara Andersson utmanar. Detta lopp blir en höjdare.

Treåringseliten: Obesegrade Bring Me Back mot Lord Capar och uppstickaren Lou Kronos i detta lopp. Det lär bli en härlig fartfest och jag tror inte Örjan kommer lägga sig på rygg med sin Lord Capar. Det blir full fart framåt och sedan får de andra kämpa för att stå emot honom. Vem som vinner? Sticker ut hakan och säger Lou Kronos.

Swedbanks tillväxtpris - Fyraåringslopp: Ett vanligt fyraåringslopp har lockat två kanoner till start. Kent ”Max Flukt” Knutsson har sin obesegrade Västerbo Paradise och Staffan Svensson tar ut sin Raging Fool. Det lär bli en härlig kamp och hade jag varit Kent Knutsson hade jag sovit dåligt om nätterna. För den där Raging Fool är inte att leka med. Mitt tips: Raging Fool.

Fyraåringseliten för Ston: Det tog lång tid för mig att börja analysera detta lopp.

Anledningen: Hur man uttalar Stig H Johanssons nyförvärv Pippiwhitestockngs

Nu till själva loppet. Även detta lopp blev högklassigt och jag har vinnaren. Finsk sisu flyger lågt den sista biten, Skully Gully!

Fyraåringseliten: Detta lopp känns väldigt öppet och den italienske gästen Inox Font verkar vara en riktigt bra häst. Av de svenska hästarna tror jag mest på Artistic Ås som har bra chans att få revansch från den snöpliga galoppen i Kungapokalen. Den finska hästen Shorthanded Goal såg grymt fin ut senast och kan vara en luring.

Treåringslopp: Jag måste bara skriva om det sista loppet för hela helgen. Här kommer en av mina absoluta favorithästar ut. Den jag talar om är B.W.L.Champion som duktiga Kajsa Frick tränar. Jag har följt denna häst sen första starten och detta är en ny kanon! Men motstånd saknas inte. Maharajah låter Örjan och Stefan fruktansvärt nöjda med och intrycket i de senaste två starterna har varit femstjärnigt. Denna häst kommer bli storfavorit på toton men jag avslutade denna underbara helg med ett spel på Kajsa Frick.