”Champagne vill jag absolut ha”

Så firar Giant Diablos skötare segern på söndag

TRAV

Hon är skötaren som har sin Elitloppshäst närmast.

Malin Boman har Giant Diablos namn tatuerat i nacken.

– Det var en jättespontan grej bara, säger hon.

Foto: Kanal 75
Malin Boman har Giant D tatuerat i nacken.

På söndag gör Giant Diablo sin tredje Elitloppsstart.

Efter en tredjeplats 2005 hoppas stallet att årets lopp ska ännu mer framgångsrikt för världens snabbaste häst. Det är en mer rutinerad häst som kommer till årets lopp, jämfört med de tidigare starterna.

– Hon har blivit lite äldre och lite klokare, säger Malin Boman.

Skötaren gör också sin tredje start i Solvallas jättefest, men jämfört med tidigare år är det något som är väldigt annorlunda.

Tatuerade Giant D

För sedan i höstas bär Malin Boman alltid med sig Giant Diablo. En vecka inför världsrekordloppet på Kentucky gick hon till en lokal tatuerare som fick spåna fram ett förslag på en kroppsprydnad.

– Jag gick dit och han kom med ett snyggt förslag som jag körde på. Jag visste ju inte då att det skulle bli världsrekord utan ville bara ha ett fint minne från resan, säger hon.

Gör du någon ny tatuering inför Elitloppet?

– Nej, det var bara en jättespontan grej då. Nu ska jag och hästen bara göra precis som vanligt inför söndag. Det är en väldigt speciell häst så det blir bäst så.

Att ston vinner Elitloppet hör inte till vanligheterna. På de senaste 20 åren har bara två ston lyckats besegra hingstarna och valackerna – Peace Corps och Moni Maker.

Trots historien tror Malin Boman inte att det är omöjligt att ett sto passerar mållinjen först på söndag.

– Varför skulle det inte kunna bli så?

Om Giant Diablo vinner. Hur ska du fira det?

– Det vågar jag inte ens tänka på, säger hon.

Om du tänker efter.

– En flaska champagne vill jag i alla fall. Elitloppet är något väldigt speciellt och champagne vore helt rätt om hon vinner.