Arneng gillar Stålmannen

Foto: GUNNAR SEIJBOLD
TRAV

Elitloppet är ett lopp som berör många.

Trav365 kommer under veckan fråga en känd person varje dag vad han eller hon tycker om årets lopp.

Johan Arneng är en framgångsrik fotbollsspelare som bland annat var en av Djurgårdens bästa spelare för några år sedan. Nu spelar han i Ålesund och är en viktig spelare i deras lag.

Johan Arneng har även ett stort travintresse och äger även travhästar.

Vad tycker du om årets Elitlopp?

– Det är synd att det blivit så många som tackat nej. Samtidigt så är de som är med riktigt bra. De 5-6 bästa i loppet håller världsklass och det är det viktigaste.

Vem tror du vinner?

– Jag tror Exploit Caf vinner. Jag tror han har bättre chans i finalen än i försöket. Det är faktiskt inte alls klart han vinner sitt försök. Det kan strula från innerspåret. Men tar han sig bara till final så är det mycket bra chans.

Har du någon personlig favorit?

– Eftersom jag är kompis med Fredrik B Larsson så hejar jag naturligtvis på Giant Superman. Men jag anser Giant Superman inte är någon Elitloppsvinnare. En finalplats ligger inom räckhåll och jag tycker två heat samma dag gynnar Giant Superman. Han är inte sämre än de andra.

Ditt bästa Elitloppsminne?

– Det är året då Pine Chip och Copiad duellerade mot varandra långt före de andra. Den duellen var helt sjuk. Det var fantastisk stämning på läktarna och jag tror inte det riktigt går att beskriva för andra hur det är att vara på Elitloppet, säger Johan Arneng.