Började med åsna – nu krossar han allt

TRAV

Segermaskinen Superior As blir allt bättre.

Vinnande kusken Charles Degiorgio började sin karriär med en åsna på Malta.

– Superior As är en superhäst, sager Charles Degiorgio.

Solvalla inledde i går sin Elitloppsvecka med V64. Onsdagen bjöd på ganska mediokra lopp, men det var gott om folk på läktarna som laddade inför Elitloppsfesten.

En häst skilde ut sig från mängden och visade stjärnglans. Maltesen Charles Degiorgio vann överlägset med sin Superior As från dödens. Det var hästens elfte seger på 14 starter. Den här gången gick hästen med ett nytt huvudlag och kämpade ner Lindus Key utan problem. Segertiden blev 1.13,1. Jublet från Solvallas E-läktare var massivt när Degiorgio gjorde segergest över mållinjen.

– Superior As var fantastisk i kväll, det är en superhäst, säger Charles Degiorgio.

Degiorgio började sin karriär på Malta och lärde sig köra lopp med en åsna, som han vann flera lopp med.

För två år sedan flyttade han till Sverige och framgångarna blir allt större. Sedan han fick sin amatörlicens i år har Degiorgio kört in över 600 000 kronor.

– Jag började med får och sedan köpte jag en åsna som jag satte sulky bakom och körde. Min familj höll på med blommor, men själv har jag älskat hästar sedan jag var liten. När jag blev äldre, tio år, började jag köra ponny. Nu är mitt mål att bli proffstränare, säger Charles Degiorgio.

Peter Untersteiner tog ledningen i Klass III-försöket, men satt som på nålar första biten när Vekas Ingo höll på att rulla över i passgång.

– Det höll på att gå att skogen, han var väldigt spänd, men när han väl slappnade av gick det bra. Han började gå över I passgång, men jag höll I honom. Segern blev väldigt enkel, sager Peter Untersteiner.