Kanonväder till Elitloppet

Men risk för skurar på söndag eftermiddag

Foto: Kanal75
TRAV

Regnigt, grått och dystert i helgen.

Men håll ut – meteorologerna lovar bättre väder nästa helg.

På lördag blir det strålande sol och 20 grader varmt.

De senaste dagarna har det varit nästan vinterlikt i stora delar av Sverige. Vissa delar i Norrland har till och med fått snötäcke. Under lördagens V75-omgång var det grått, knappt tio grader varmt och duggregn. Inget riktigt väder för travfest alltså.

Men meteorologernas långtidsprognoser ser hoppfulla ut. Nästa helg är en stor publikhelg och de 60 000 besökarna till Elitloppsfesten nästa helg håller tummarna för bättre väder.

Redan i början av nästa vecka klarnar det upp och blir soligt, även om temperaturerna är ganska låga. Mot slutet av veckan blir det ännu bättre.

Lördagen bjuder inte bara på V75-finaler, Harper Hanovers och Sweden Cup, vi får även strålande solsken i Stockholm och upp till 20 grader varmt, enligt detaljprognoser på norska superportalen Yr.no. Vindarna är svaga brisar från öster. Perfekt för trav!

Söndagen med Elitloppet ser lite mer osäker ut. Vindarna är svaga och temperaturen behagligt varm. Det blir dock växlande molnighet och risk för regnskurar på eftermiddagen. Totalt ska det dock inte komma mer än två millimeter nederbörd.

Prognoserna är ännu osäkra – så med lite tur skiner solen även på söndagen!

ARTIKELN HANDLAR OM