”Hästjäkeln är under kraftig utveckling”

Sju kändisar tippar svenskt i Elitloppet

TRAV

Kändisarnas favorit är svensk.

Going Kronos vinner Elitloppet.

– Ludde lägger inga fingrar emellan och vinner både försök och final, säger travexperten Hans G Lindskog.

Här är deras tips:

Hans G Lindskog, 60, travexpert:

– Jag tror på Going Kronos. Hästjäkeln är under kraftig utveckling och i årets Elitlopp finns det ingen överlägsen vinnare så då tror jag att Going Kronos har bra chans. Han visade dessutom i Oslo att han kan slå de bästa hästarna och jag tror att sprinterdistans passar honom bättre. Ludde kommer dessutom inte att lägga några fingrar emellan utan köra direkt till ledning i försöket och sedan vinna på lugna 11.8. Då kommer han att få ett bättre spår i finalen och då blir det ledning hela vägen. Det är mycket hjärta med i mitt tips också.

Paula Asterie, 24, artist:

– Jag tror det står mellan Oiseau de Feux och Exploit Caf. Men eftersom Exploit Caf kan bli fast invändigt så riskerar han få ett dåligt spår i finalen. Så jag säger Oiseau de Feux. Jag tror på honom för han har fin form och det ska bli intressant att se vad superkusken Björn Goop kan göra med honom.

Lotta Mossberg, 53, vd Täby Galopp:

– Fjolårsvinnaren L'amiral Mauzun var fin då, men jag hoppas på att Going Kronos vinner. Jag tycker att det vore kul om Ludde fick vinna. Jag hejar på honom i alla fall.

Martin Timell, 50, tv-profil:

– Jag har gjort lite research nu och pratat med folk i branschen. De tror på en fransk uppgörelse mellan Kito du Vivier och Björn Goops Oiseau de Feux – så det gör jag med. Jag tror att Kito du Vivier vinner, och även om många tror på Going Kronos så gör inte jag det. Jag tror inte alls på honom.

Danne Bron-Sundbom, 30, innebandyspelare

– Jag tror och hoppas på Going Kronos. Jag gillar Luddes sköna inställning. Men bara det inte blir någon fransman så är jag nöjd…

Sigrid Åhs, 34, lärare och fotomodell

– Going Kronos, för han är skåning och snyggast.

Anton Lundqvist, ATG-liveexpert

– Jag tror att L'Amiral Mauzun vinner. Det är bästa hästen i loppet.