Superkusken har vilat sig i form

Foto: Kanal75
TRAV

Toppchanser på V75.

Favorit i Elitloppet.

Björn Goop kan få en topphelg på Solvalla.

– Bara att värma hästarna den här helgen ger rysningar i kroppen, säger stjärnkusken.

Björn Goop kör och vinner fler lopp än någon annan kusk i Sverige.

Inför elitloppshelgen har han laddat på ett annorlunda sätt.

Mannen med guldhjälmen har varit ledig (avstängd) i tre dagar.

– Det har faktiskt varit skönt. Jag har spelat golf, tränat och till och med kunnat ta det lite lugnt, säger Björn Goop.

Vi träffar stjärnkusken i samband med fredagens Dagens Rätt där han är gäst i studion i samband med lunchtävlingarna på Solvalla.

Vi förhör honom givetvis när det gäller helgens chanser.

”Tre ska streckas på V75”

På lördagen kör Björn Goop tio lopp, bland annat samtliga V75-avdelningar.

– Jag tycker väl inte det ser lika bra ut på förhand som inför till exempel Oslo GP-dagen då jag vann sex lopp. Men tre av mina hästar ska i alla fall streckas på V75.

Hästarna som Björn Goop förordar är Sky Launcher (V75-2), Global Investment (V75-6) och Quarcio du Chene (V75-7).

Fyraårige Quarcio du Chene har matchats för Harper Hanovers lopp sedan andraplatsen i klass I-finalen på Mantorp 8 mars. Den andraplatsen innebar att han skulle stå perfekt inne i styrkeprovet där tilläggsgränsen är 700 000 kronor.

– Långlopp är en större utmaning och det är svårt att förutse hur loppet blir kört. Jag har i alla fall bestämt mig för ett offensivt upplägg, säger Björn Goop.

Mot ledningen

På söndagen har Björn Goop sex styrningar med Elitloppet som russinet i kakan. Han väljer själv att plocka fram två med vinstchans.

– Oiseau de Feux (V65-3) har ett bra läge och visade senast att han är mycket startsnabb. Jag är jättetacksam att jag får chansen att köra honom nu när vi inte fick med någon egen häst i Elitloppet. Min ambition är att köra honom i ledningen. Även Harpers Joker (V65-6) känns streckvärd från innerspår.

Lars-Ove Pettersson/Kanal75