Succé för Going Kronos lillasyster

TRAV

Vilken uppladdning till Elitloppet för Going Kronos!

I natt vann hans lillasyster Lantern Kronos lopp på Mohawk Raceway i USA.

Stoet ståtar med tre raka segrar och är mycket lovande.

Going Kronos är Sveriges hopp i Elitloppet och den som i första hand kan ta upp kampen mot de franska stridsvagnarna Oiseux de Feux och Exploit Caf.

Helgen kunde inte ha fått en bättre start för Going Kronos. I natt vann hans helsyster Lantern Kronos ett lopp med 10 000 dollar i första pris. Stoet vann lätt på Mohawk Raceway i USA. Lantern Kronos är uppfödd på samma italienska stuteri som Going Kronos. Namnet Kronos signalerar klass i travvärlden. Platsen där hästarna föddes upp är också av högsta klass. Den magnifika 1500-talsfarmen utanför Venedig är på 120 tunnland. Här ryms bland annat en slottsliknande byggnad, enorma hagar och ett kapell där Antonio en gång vigdes. Gården köptes av familjen Carrareto under 50-talet och fungerade i princip som familjens "sommarstuga".

– Det här stället behöver hästar på samma nivå. Inte normala hästar, gården förtjänar bättre. Det är en unik plats och kopplingen mellan hästarna och gården är något som verkligen gör mig lycklig, säger Antonio Carrareto, mannen bakom Kronos-uppfödningen. Italienarna var mycket skeptiska när Antonio 1990 startade Kronos-uppfödningen. Hans fars F.C-hästar var välrenommerade men de här nya ville man inte befatta sig med. Skälet var främst att det var svenskar involverade i bolaget.

– Man ansåg att jag var en frontfigur och att svenskarna ville skicka sina hästar till Italien och sno våra pengar. Man förstod inte att det egentligen bara var två olika uppfödarnamn men samma hagar och samma ledning. Skillnaden var bara att Kronos-hästarna var så otroligt mycket bättre stammade. Antonio är respekterad men inte helt popular i sitt hemland. Kanske för att han, liksom sin vän Lutfi Kolgjini, inte är rädd för att säga vad han tycker.

Trav365/Kanal75