Så blev han Europas hetaste travtränare

Fabrice Souloy vinner med svenska metoder

TRAV

Fabrice Souloy är Europas hetaste tränare.

Hans hästar Exploit Caf och Oiseux de Feux tog en superdubbel i Elitloppet.

På några veckor har hans hästar sprungit in över tio miljoner.

För några veckor sedan vann Souloys Gambling Bi Lotterian i Italien. Och för vå veckor sedan vann Oiseux de Feux Finlandia Ajo. Och för någon vecka sedan körde han in 1,1 miljoner på Vincennes med Quaro i fyraåringskriteriet. Exploit Cafs andraplats i Oslo Grand Prix är småpengar i sammanhanget.

I dag kom den verkliga pengabomben med 4 700 000 kronor på ett bräde i Elitloppets final och via två försöksvinster för Exploit Caf och Oiseux de Feux. Det betyder att hans hästar på kort tid travat in 10 miljoner kronor – en makalös bedrift.

Fabrice Souloy, 41, har gjort en storsatsning på välstammade hästar som nu börjar betala sig. Segrarna dugar tätt både utomlands och i de penningstinna loppen hemma i Frankrike.

Fabrice Souloy har gjort sig känd som en av Frakrikes mest innovativa tränare. Han har prövat nya metoder både när det gäller avel, träning och utfodring. Han tränar hästarna på samma sätt som svenska tränare, dessutom använder han svenskt Krafft-foder.

Tidigare i veckan körde han ett monsterjobb med Exploit Caf, 1.04 i 400 meter, det kan ha fällt avgörandet i Elitloppets final.

ARTIKELN HANDLAR OM