Superdubbel i Elitloppet

Foto: Casper Hedberg
TRAV

Franske Exploit Caf vann Elitloppet.

Efter ett perfekt lopp blev segern säker.

Tränaren Fabrice Souloy tog en superdubbel som gav 4,7 miljoner kronor.

Det var högsta fart redan från start i Elitloppet.

Snabbt till ledningen flög Oiseau de Feux med Björn Goop i sulkyn, väl där fick han inledningsvis press av Enough Talk som var ute efter positionen i rygg på fransosen.

Efter 1000 meter bytte Lutfi Kolgjini andra utvändigt mot dödens och pressade upp tempot på den bortre långsidan.

Något som gynnade den franske stridsvagnen Exploit Caf med Jean Michel Bazire.

Rykande avslutning

Exploit Caf satt i tredje utvändigt, i sista sväng styrde Bazire på i tredje spår. Med en rykande avslutning krossade han allt och vann Elitloppet enkelt. Segertiden blev 1.09,8.

– Styrkan är hans främsta egenskap. Han är väldigt tuff och går från alla positioner. Jag värderar den här segern väldigt högt, segertiden 1.09,8 är väldigt bra, säger Jean Michel Bazire.

Tvåa slutade Oiseux de Feux med Björn Goop i sulkyn. Oiseux de Feux tränas av samma tränare som Exploit Caf, Fabrice Soylou, som därmed tog en imponerande superdubbel i Elitloppet. Totalt körde han in ca 4,7 miljoner kronor till stallet.

Trea i Elitloppet slutade amerikanske Enough Talk som svarade för en bra prestation. Fyra blev svenske Red Chili Pirat som gick fint i skymundan. Going Kronos blev femma efter att ha tröttnat från dödens.

Enligt Åke Svanstedt som satt bakom Exploit Caf i fältet så hade fransmannen punktering i 1 400 meter. Det gör Exploit Cafs prestation än bättre.

Fabrice Souloy blev den andra tränaren genom tiderna att ta en dubbel i Elitloppet. Det är bara Olle Goop som har lyckats med den bedriften förut med Conny Nobell och Thai Tanic.