”Nu ska vi fira med champagne”

Elitloppsgeneralen Mattias Stenby jublar över publiksuccén

Foto: KANAL75
TRAV

Elitloppet 2008 blev en publiksuccé.

Plus 5 600 åskådare på två dagar och hela 30 351 människor på Solvalla på söndagen.

– Det är fantastiskt, allt har klaffat i år, nu ska vi fira med champagne, säger Elitloppsgeneralen Mattias Stenby.

Kritiken inför Elitloppet 2008 var stundtals hård. Elitloppet skulle hålla dålig klass och ramloppen var halvljumma. När helgen är till ända kan det summeras till succé. Sporten höll världsklass och publiken ökade kraftigt jämfört med förra året, plus 5 600 åskådare. Elitloppsgeneralen Mattias Stenby är förstås jublande glad.

– Vi började redan förra året med att försöka lyfta evenemanget, och folk märkte att vi var på gång. I år lyckades vi ännu bättre, det känns som tio poäng av tio möjliga, vi har byggt det till ett starkt evenemang, säger han.

Solvalla har i år satsat hårt på marknadsföring och kringaktiviteter, bland annat med en tältby vid entrén.

– Vi har vänt oss till en bredare publik i år. Vi har bland annat annonserat med utomhustavlor i stället för att gå i fackpressen. Vi har byggt varumärke med den lila grafiken och fått en exklusivare inramning på hela evenemanget, det känns så himla bra, säger Stenby.

Nu ska Mattias Stenby och Solvallas personal fira med champagne, sedan blir det Elitloppsfest hela natten på Tomas Brolins krog Undici. Mest nöjd är Stenby med att banan var så bra, Hot Tubs och Exploit Cafs uppvisningar.

– Till och med Kolgjini hyllade banan. Och kritiken mot det sportsliga har tystnat. Jag tror alla inser att vi hade världens bästa här i dag i Exploit Caf. Hot Tubs världsrekord var också en höjdare, jag fick rysningar i hela kroppen.