Dansk komet till Halmstad

TRAV

När V64-spelet på onsdag gör en avstickare till Halmstad gästas banan av danske komettränaren Bo Westergård.

Med sig har han sin fyraåriga stenkross Mega Vang.

– Det är en häst med riktigt hög kapacitet, säger Ålborgtränaren.

Foto: KANAL75
Bo Westergård.

I fjol blev Bo Westergård, 28, utsedd till årets komet i dansk travsport. Att han fick motta det hedervärda priset berodde mycket på de framgångar han skördade tillsammans med Mega Vang (V64-4). Hingsten vann fyra av tolv starter och i oktober satte han pricken över i när han tog hem de danska treåringarnas viktigaste lopp, Danskt Travkriterium. I år är siktet inställt på det danska derbyt i Köpenhamn och vägen dit börjar på onsdag.

– Han känns jättebra och har varit startklar i fem veckor, men det har varit dåligt med lämpliga lopp och eftersom det stora målet är derbyt i augusti har det inte varit någon brådska med att starta, säger Bo Westergård, som har höga tankar om sin häst.

– Det är en häst med riktigt hög kapacitet. Han har ohyggliga lungor och hjärta. Han är mer stark än speedig och därmed har han stor fördel av att derbyt körs över 3 000 meter.

Onsdagens lopp är ett varv kortare och dessutom startar Mega Vang från spår sex, en bra bit ut på startbilens vinge. Trots det tror Westergård på segerchans.

– Jag tycker att det ser ut som ett bra lopp för honom att komma igång med. Min häst är inte alls startsnabb utan jag får försöka komma ner och hitta en bra position. Sen får vi se hur det utvecklar sig. Men han tål att göra grovjobbet själv och kan komma och göra upp om segern till slut. Men det klart att det här också är ett lopp som ska sätta igång honom inför årgångsloppen i Danmark.

Två segerfarliga hästar till

Mega Vang får sällskap av stallkamraten Lucky Vang (V64-2) till Halmstad. Han har fått ladda om batterierna efter att ha presterat sämre i ett par starter.

– Han har haft en infektion och gjorde två dåliga starter innan uppehållet. Han är bättre än vad resultatraden visar och kommer att göra en bra prestation nu. Bland de tre främsta ska han vara.

Westergård svingar sig även upp bakom Flemming Jensen-tränade Lodbrok H.H. (V64-5). Det är första gången han sköter tömmarna bakom nioåringen men trots det har han full koll på hästen.

– Jag är med och deläger hästen så det ska bli en kul grej att köra honom. Han gjorde ett kanonlopp senast och Flemming sa att han aldrig har varit bättre. Så det klart att jag har vissa förhoppningar på honom också.