Hon kan bli TV4:s nya affischnamn

Foto: Sidmakar´n
Kajsa Gustafsson.
TRAV

Hon har gjort succé på Åbytravet.

Nu kan hon bli aktuell för TV4.

– Jag ska testa som reporter söndagen den 1 juni för Vinnare.

Kajsa Gustafsson har sedan en tid tillbaka jobbat på Åbytravet. Hon intervjuar kuskarna efter loppen och jobbar med Åbymagasinet i lokal-tv.

Nu är hon aktuell för större uppgifter och enligt källor till Trav365 har TV4 varit i kontakt med Kajsa Gustafsson.

– Det stämmer, vi har haft kontakt och jag ska testa som reporter söndagen den 1 juni för Vinnare. Något mer är inte bestämt, utan vi kommer göra en utvärdering efter den sädningen.

Välkänt ansikte

Kajsa Gustafsson, 24, från Boden kom till Åbytravet för ett par månader sedan. Nu är hon ett välkänt ansikte på banan och hon är känd för sina roliga och udda frågor till kuskarna efter loppen.

– Jag förbereder inte frågorna utan det kommer automatiskt. Jag försöker jobba med följdfrågor. Jag har aldrig haft något större spelintresse utan det jag vill veta är hur det är med hästarna. Jag frågar mer hästfrågor än taktikfrågor, säger succétjejen.

Uppväxt med hästar

Kajsa Gustafsson är uppväxt med hästar och har alltid haft ett stort travintresse. Som ungdom körde hon ponnytrav och att hon till slut skulle hamna någonstans inom travsporten var väntat.

– Jag har hela tiden vetat att jag skulle börja jobba inom travet, men försökt att inte fastna där för tidigt. Men nu är jag här och trivs ypperligt.

Travet är en mansdominerad sport, har du stött på några fördomar?

– Jag har faktiskt aldrig känt så. Det är snarare så att jag vunnit på det. Jag är en person som är rätt fram och jag försöker inte ha någon respekt mot kuskarna. Jag ser kuskarna som vilka människor som helst.

Som intervjuare på Åbytravet stöter man på många kuskar varje travdag. Proffskuskar som Björn Goop och Johnny Takter kan få prata med Kajsa flera gånger per dag. Men Kajsa själv tycker det är roligare då någon mindre hemmatränare vinner lopp.

– Jag tycker det är jättekul då det kommer fram någon mindre tränare eller kusk och vinner lopp. Man har mer att prata med dem om och oftast så är de glada. Sen så är det väldigt roligt att prata med Erik Adielsson, han kan jag skämta med.

ARTIKELN HANDLAR OM