Ludde till attack mot måldomarna

Foto: KANAL75
TRAV

Lutfi Kolgjini fick 30 000 i böter i Elitloppet.

Jean Michel Bazire friandes trots att han störde Fredrik B Larsson och Giant Superman till galopp.

– Man kan ju undra om reglerna bara är till för oss, säger en upprörd Lutfi Kolgjini.

Going Kronos tog sig till final i Elitloppet.

Men där tog det stopp.

Efter ett tufft lopp så tröttnade Luddes stjärna på upploppet och slutade femma i mål.

Vann gjorde Exploit Caf efter en heroisk insats.

– Just nu går det inte att stoppa fransmännen. Det är helt otroligt att han kan vinna Elitloppet med punktering, säger Lutfi Kolgjini.

Skandal

Men Elitloppet skakades även av en skandal.

Efter det första försöket så försvann en mycket arg och ledsen Fredrik B Larsson in i ett rum för sig själv. Anledningen var att han var förbannad över att Jean Michel Bazire tryckt sig ut på honom vilket fått till följd att Giant Superman galopperade.

– Jag satt bakom Fredde när det hände och att Bazire inte får något för det där är helt ofattbart. Man kan ju undra om reglerna bara är till för oss svenskar? Jag måste säga att måldomarna lägger ribban konstigt. Jag fick 30 000 i böter i finalen för att min häst bröt ut. Men Bazire får ingenting för att han tar bort ett ekipage helt. Det tycker jag är förjävligt och mycket märkligt.

– Om inte Bazire tryckt sig ut där är det inte säkert att han vunnit försöket. Den incidenten kan ha påverkat hela Elitloppet och jag förstår Fredriks frustration. Det kan ha varit Giant Supermans sista chans i ett stort lopp, säger Lutfi Kolgjini.

Hur har Going tagit Elitloppet?

– Han mår fruktansvärt bra för dagen. Jag var ut och körde en lugn tur med honom idag och han kändes mycket bra. Han verkar ta loppen bra i år och han är hård i kroppen.

Vad händer med honom nu?

– Han kommer få gå och mysa och vila i 14 dagar. Sedan är det stora målet Hugo Åbergs på Jägersro.

Fem domare såg filmen

Solvallas måldomare Karl-Erik Nilsson säger så här om situationen i försöket:

– Bazire tränger sig inte ut. Det är som vi kallar det halvspårskörning. Det var inte ens trångt. Vi var fem domare som såg på filmen efteråt och vi bedömer att han ska frias, säger Karl-Erik Nilsson.