Dumle Loss slog nytt banrekord

TRAV

Dumle Loss imponerade stort och vann.

Efter ett lopp som tredje häst i stenhårt tempo blev segern knapp.

– Han har aldrig känts bättre, sa Erik Adielsson efter loppet.

Foto: Kanal75

Erik Adielsson och Dumle Loss kom bra iväg från start men någon ledning blev det inte. Först flög Laritz Supergoal och Hans-Owe Sundberg till täten, men snabbt kom Skogans Joker fram och övertog kommandot.

Högt tempo

Väl där drog Johnny Takter och Skogans Joker upp ett högt tempo, första 500 meterna gick på 1.13,5. På den bortre långsidan klev Laritz Supergoal ut som första häst i andra spår och tempot skruvades upp ordentligt, första 1500 meterna travades på snabba 1.12,5.

Ut ur sista sväng fick en heroisk Skogans Joker några längder men Dumle Loss och Erik Adielsson kom närmare och närmare och hann till linjen först.

– Han kändes enastående fin, jag har aldrig känt honom så bra som idag, sa Erik Adielsson.

Nytt banrekord

Vinnartiden blev nytt banrekord på briljanta 1.11,7 på 2140 meter och Dumle Loss visade upp sig på sin absolut bästa sida.

– Jag kollade på klockan efter mål och trodde det var något fel, men när vinnartiden kom upp förstod jag att det stämde, sa en smått chockad Erik Adielsson.

Enastående prestation

Tvåa efter en enastående prestation blev Skogans Joker som efter ett snabbt lopp i ledningen höll ända in på mållinjen.

– Man måste ge en eloge till Skogans Joker som höll fantastiskt bra. In på upploppet trodde jag att jag skulle knäppa honom rätt enkelt men det visade sig bli tuffare än så, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

”Körde inte max”

Det visade sig vara Erik Adielssons kväll på Mantorp. Efter Dumle Loss uppvisning var det dags för Adielsson att entra vinnarcirkeln igen. Då efter en bra prestation av Wellino Boko, som vann från dödspositionen på Kungapokalsvinnaren Dust All Over.

– Jag körde inte max, jag lät honom lufsa på och jag var aldrig orolig. Han känns starkare i år och han blir bara bättre och bättre. Han är en av mina absoluta favoriter, sa kvällens kusk Erik Adielsson.