Peas and Carrots vann storlopp

Vann efter stark spurt

Foto: Kanal75
TRAV

Peas and Carrots vann Stockholms Stora Pris.

Efter ett lopp på rulle blev segern enkel till slut.

– Hästen är som en dröm, sa tränaren Lennart Reuterskiöld Jr efter loppet.

Peas and Carrots har haft en mycket bra säsong hittills.

Söndag den 18:e maj vann hästen Pramms Memorial på Jägersro och sprang då in 600 000 kronor.

I kväll var det dags för den andra storloppsegern på kort tid när Peas and Carrots med Edward Ahern i sadeln vann Stockholms Stora Pris.

Stark spurt

Från start gick ekipaget ner på innerspår och sökte en smygare. Och vilken smygare det blev, i sista sväng klev Peas and Carrots ut i rygg på storfavoriten Appel au Maitre som då tryckte upp tempot utvändigt om ledaren. Väl inne på upploppsrakan lade Edward Ahern och Peas and Carrots i en högre växel och kunde spurta till en enkel seger till slut.

– Hästen är som en dröm, sa en glad Lennart Reuterskiöld Jr i segerintrevjun.

”Kall ryttare”

Hästen brukar ridas av Manuel Santos i lopp och det var också han som red hem segern i Pramms Memorial. Men i detta lopp kunde inte Santos rida så Edward Ahern fick förtroendet och som han utnyttjade det.

– Det är sällan man ser en så kall ryttare. Han smög i det längsta och det var precis så jag ville ha det. När Manuel Santos inte kunde rida ville jag få ta i en riktigt go jockey och jag är mycket glad att jag fick tag i honom, sa Lennart Reuterskiöld Jr.

Sylvass spurt

Det andra storloppet som reds på Täby under kvällen var Vårsprinten. Där skrällde det till ordentligt då Bendik Bö-tränade Relampago Plus med Rafael Schistl i sadeln spurtade sylvasst till seger till höga 27,80 gånger pengarna.

– Han har en ruggig speed. Jag tror inte det är många som har en sån speed som han har och han är fortfarande under utveckling, sa tränaren Bendik Bö efter loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM