Trav och fotbollsfest på en och samma dag

TRAV

På lördag kan man som trav och fotbollsälskare se fram emot en riktigt fest.

Först V75 från Östersund sen EM-premiär i fotboll.

– Både fotbollen och travet lär man ju följa, säger Johan Edlund.

Foto: Kanal75
Johan Edlund.

På lördag väntar en riktig fest för den som är trav och fotbollsintresserad. I Vinnare V75 väntar topptrav från Östersund med Jämtlands Stora Pris som den absoluta höjdpunkten. Travet i tv börjar klockan 14.00 och det är bara början på en underbar trav och fotbollslördag.

”Väldigt bra”

En som är både trav och fotbollsfrälst är kommentatorn Johan Edlund. Edlund brukar allt som oftast vara med i Vinnare V75:s studio på lördagarna och har upplevt travhelgen i Östersund förut, men nu är han ute på andra uppdrag.

– Helgen i Östersund brukar vara väldigt bra, det är bra travsport. Men denna gång kommer jag inte vara där och följa det på plats. Jag kommer att vara i Oslo på fredag och kommentera friidrott. Sen på söndag ska jag vara i Danmark och kommentera trav, säger Johan Edlund.

EM-premiär

Efter travet från Östersund är det dags för EM-premiären i fotboll. Först spelar Schweiz mot Tjeckien 18.00, senare på kvällen möter Portugal–Turkiet.

– Både travet och fotbollen lär man ju följa. TV4 gör den största satsningen någonsin på EM. Med studio i Kungsträdgården och allt. Det är en väldigt bra satsning, säger Johan Edlund.

”Trav ligger varmt om hjärtat”

Johan Edlund är rutinerad kommentator och har många olika sporter som han följer. Men vilken sport han helst kommenterar vet han inte.

– Jag har förmånen att kommentera många olika idrotter. Det är väldigt svårt att välja vilken man gillar bäst för de är så olika, men jag har hållit på med travet längst och det ligger varmt om hjärtat, säger Johan Edlund.