Kihlström sitter på Jackpottmiljonerna

”Red Chili Pirat har aldrig känts bättre”

TRAV

I Elitloppet satt han fast med sparade krafter.

På söndag kan revanschens stund vara kommen.

Räkna med Red Chili Pirat i Copenhagen Cup.

Foto: Kanal75
Kihlström har flera chanser under söndagens V65.

Örjan Kihlström har vunnit det mesta som går att vinna inom nordisk travsport. Men Danmarks största lopp, Copenhagen Cup på Charlottenlund, har han ännu inte vunnit. I år kan det vara dags.

Hästen som ska hjälpa Kihlström att lägga ännu ett storlopp till meritlistan är Red Chili Pirat. Den Patrik Södervall-tränade nioåringen slutade senast fyra i Elitloppet på Solvalla, som fastlåst med mycket sparade krafter.

– Red Chili Pirat har aldrig känts bättre när jag har kört honom än vad han gjorde i Elitloppet. Jag hade en hel del sparat i finalen.

Hur bra är egentligen Red Chili Pirat just nu, finns det någon häst i världen han inte kan slå?

– Det är svårt att jämföra hästar och allt beror på hur loppen blir körda. Men det känns som att han räcker mot de allra bästa bara det stämmer med loppet.

Öppet bakom Oiseau de Feux

I söndagens storlopp startar "Piraten" från ett svårt tiondespår bakom bilen. Men Kihlström, som är känd för att kunna "trolla" i loppen, har inte gett slaget förlorat.

– Läget är inte bra och vi behöver naturligtvis lite tur för att vinna, även om hästen känns fantastiskt bra för dagen.

Hur rankar du hästarna i loppet?

– Med tanke på lägena tycker jag att Oiseau de Feux ska vara klar favorit. Bakom honom är det öppet.

13 miljoner till ensam vinnare

Söndagens V65-omgång är kryddad med jackpot och en ensam vinnare med sex rätt kan håva in hisnande 13 miljoner kronor. Loppen håller hög sportslig klass rakt igenom och Kihlström kör flera högkapabla djur redan innan det är dags för Copenhagen Cup att avsluta omgången.

– Butterfly Player (V65-1) har ett bra läge och formen känns på uppåtgående. Jag har inte läst på loppet men hon känns på gång i alla fall.

– Swept To Victory (V65-3) kändes bättre än någonsin senast och gjorde ett fantastiskt lopp. Formen är så bra som den kan vara och trots läget ska hon inte vara helt avsågad med lite tur på vägen.

– Rune U.S. (V65-5) känns som en riktig bra häst tycker jag. Han gjorde ett bra lopp i Norge näst senast och var ännu bättre på Valla senast. Då blev det ju inget lopp utan bara körning i 500 meter. Men han gick med fint där ute in i mål. Läget är som det är men jag tror att hästen räcker långt kapacitetsmässigt. Kommer vi till någorlunda kan han vara med där framme.