Elin gick från lovande till proffs

”Det var dags”

Foto: KANAL75
Elin Gustavsson har blivit proffs.
TRAV

Hon har länge kallats Sveriges mest lovande travtjej.

Nu har Elin Gustavsson, 29, plockat ut proffslicens.

– Det var dags, helt enkelt.

1 juni bytte Elin Gustavsson ut lärlingslicensen och blev proffstränare.

Och snacka om smakstart.

Redan första dagen vann hon landets mest prestigefyllda damlopp, Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp med 100 000 kronor till vinnaren.

Det var för övrigt andra året i rad hon var först i mål på Axevalla.

– Det är det finaste loppet för oss tjejer och att vinna två år i rad känns stort.

Elin Gustavsson har jobbat som privattränare åt Stall Zet i knappt fyra år. När hon nu blivit proffs så står även Stall Zet som ägare till samtliga 22 hästar.

– Det känns bra och är en trygghet. Egentligen fortsätter vi som förut, enda skillnaden är min licens, säger Elin Gustavsson.

Varför blev du proffs nu?

– Jag hade faktiskt bestämt datum för länge sedan, för flera år sedan. Det var dags, helt enkelt, säger Elin Gustavsson.

Frick har betytt mest

Elin Gustavsson inledde sin travkarriär med ponnyhästar hemma i Småland. Via hästgymnasiet i Skara blev det stora hästar och så småningom började hon jobba hos Jim Frick. Det var under sina sju år hos Solvallatränaren hon gjorde sig ett namn som duktig kusk.

– Jim är utan tvekan den som betytt mest för mig. Han gav mig chansen, säger Elin Gustavsson.

Efter åren hos Frick är det alltså Stall Zet som gäller. För dagen heter stallets bästa hästar

Milton Zet och Q.Forty Five - och båda startar inom V64-spelet på hemmabanan Solvalla på onsdagen.

Inledde karriären i USA

Fyraårige Milton Zet (V64-2) inledde sin karriär hos Jimmy Takter i USA där hans travade 1.12,2 som tvååring och 1.11,8 som treåring.

– Det är en jättefin häst som tyvärr har lite problem som han tvingas leva med. Senast i kvalet till Kungapokalen på Åby var han inte fräsch och vi har fått behandla honom efteråt. Nu känns han riktigt bra i träningen. Men han behöver säkert loppet och har dessutom fått ett trist läge den här gången så jag ligger lågt, säger Elin Gustavsson.

När det gäller Q.Forty Five (V64-6) så låter den färska proffstränaren mer optimistisk.

– Han har ruggig form och jag har höga förhoppningar på honom även om han möter tufft motstånd. Han är inte så snabb från början, men jag får ladda vad som går och så hoppas jag fälla de till slut istället. Som jag ser det är han given på V64-kupongerna, säger Elin Gustavsson.

KANAL75