Här fortsätter travfesterna

Foto: KANAL75
TRAV

Abstinens efter Elitloppshelgen?

Vill du se mer av Hot Tub, Västerbo Paradise och Harpers Joker?

Lugn, sommaren är travets högtid.

Sportbladet har plockat de största smultronen.

1) Stochampionatet

Plats: Axevalla.

Datum: 18-20 juli.

V65 på fredagen, V75 på lördagen och V65 med Stochampionatet på söndagen. Det senare är det stora loppet för de fyraåriga stona. Loppet kallas även för ”Lantisarnas Elitloppet”. 15 000 åskådare finaldagen och hela helgen är det stor campingfest alldeles intill den bortre långsidan.

2) Sprintermästaren

Plats: Halmstad.

Datum: 3-5 juli.

V65 med Sprintermästaren på torsdagen, V65 på fredagen och V75 på lördagen. Det förstnämnda är det stora sprinterloppet för fyraåringarna inför 10 000 åskådare. Sommar- och semesterorten sätter sin prägel på hela arrangemanget, bara det inte blir en ”Sprinklermästaren”.

3) Hugo Åbergs Mem.

Plats: Jägersro.

Datum: 29 juli.

Vårt tredje största elitlopp efter Elitloppet på Solvalla och Olympiatravet på Åby. Lockar 20 000 åskådare i elbelysning när augustimörkret är på intåg. Going Kronos och Commander Crowe är redan inbjudna – första mötet mellan de två svenska superfemåringarna? I år Extra V75 på en tisdag.

4) Årjängs Stora Sprint.

Plats: Årjäng.

Datum: 11-12 juli.

Uppvärmning på fredagen och V75 på lördagen. På en av landets mest idylliska banor känns det som travet som travet var förr. 15 000 åskådare sitter på klipporna runt banan. Huvudloppet med sin sprinterdistans brukar locka Elitloppshästar, i fjol bland annat Going Kronos.

5) Sundsvall Open Trot

Plats: Bergsåker.

Datum: 30 augusti.

Norrlands största återkommande idrottsevenemang drar 20 000 åskådare varje år. Norrlands stora elitlopp på landets fjärdebana med en miljon kronor i förstapris. Eftersom det är lördag gästar naturligtvis också V75. I fjol vann Giant Superman över Going Kronos i ett minnesvärt lopp.

V64

I juli flyttar V64 ut från

Solvalla under tre onsdagar och det brukar vara stora folkfester.

2 juli: Lindesberg.

9 juli: Åmål.

16 juli: Vaggeryd.

Andra idyller

4 juli: Lycksele (lunchtrav).

9 juli: Hoting (lunchtrav).

22 juli: Oviken (lunchtrav).