Vi har landslagets EM-trupp – för hästar

Foto: KANAL75
TRAV

EM-premiären närmar sig med stormsteg.

Så här skulle landslagselvan se ut om det var hästar som skulle försvara Sveriges färger.

David Villa mot Commander Crowe.

Triton Sund i nickduell mot Charisteas.

Här är Trav365:s egna landslagstrupp för hästar.

Målvakt: Järvsöfaks

Järvsöfaks, även kallad kungen, har på äldre dagar blivit lite darrigare i målet. Men hans rutin gör backarna mycket trygga. Järvsöfaks gillar att styra och ställa och hans röst hörs ofta när backarna gör något misstag. Hans reflexer blir sämre och sämre men styrkan i benen finns fortfarande där. Givet förstaval som målvakt.

Västerback: Red Chili Pirat

Vänsterbacken Red Chili Pirat har storspelat och avslutningen av senaste matchen var magnifik. Han har allt som en vänsterback ska ha. Han har styrkan och speeden för att springa sönder motståndarna.

Högerback: Hot Tub

Hot Tub var fruktansvärt bra senast när han var helt överlägsen i sitt lag. Han bara ökade matchen igenom och gör han om den prestationen i EM så blir han en stor tillgång. Dock så är han inte van att spela med boll efter marken.

Mittbackar: Triton Sund/Giant Superman

Trav365:s mittbackar känns väldigt starka. Triton Sund är stark och rejäl och kliver inte undan då det börjar bli allvar. Han kan krossa motståndarnas anfallsstjärnor. Giant Superman har ett namn som skrämmer motståndarna. David Villa i Spanien lär bli knäsvag då han stöter på våra stenkrossar till mittbackar. Det enda som oroar är att Giant Superman är lite känslig för tacklingar.

Vänster mittfältare: Lord Capar

Varje lag behöver en ung pigg spelare och Trav365:s dark horse blir Lord Capar. ”Lorden” gör alltid det han ska trots att han inte ser rolig ut i matcherna. Han är ung och kan rycka sönder motståndarnas trötta backar.

Höger mittfältare: Scarlets Aino

Scarlets Aino är alltid en tillgång men blir bänkad i de största och viktigaste matcherna. Så bra som han är nu har han aldrig varit och med sin enorma spänst och snabbhet så blir han en fara för vilket lag som helst.

Centrala mittfältare: Commander Crowe/Going Kronos

Världens bästa spelare Commander Crowe leder vårat mittfält. Det känns helt klart som att EM-guldet ska hem i år. Commander Crowe har lungor att springa hur långt som helst, grabben blir aldrig trött. Sedan så kommer han med sin utrstrålning charma motståndarna så de tappar hakan. Brevid honom på mitten så har vi landets favorit Going Kronos. Going får ofta kämpa hårt i matcherna men den riktiga glöden till slut fattas. Snart får han vinna ett stort mästerskap. Frågan är bara om det kommer i år?

Anfallare: Torvald Palema/Giant Diablo

Torvald Palema kommer bli en stor tillgång då han har en speed som få. Med rätt bollar så kan ingen stå emot honom i en duell. Det känns klart intressant att sätta hetsporren Giant Diablo brevid honom. Giant Diablo har stor erfarenhet då hon tävlat mycket utomlands. Det enda som oroar är hennes temperament. Vissa matcher kan hon bli för het på gröten och det finns stor risk att motståndarna ordnar offsidefällor mot vår svenska drottning. Med dessa två stjärnor på topp så känns det givet att peta Zlatan Bob.

Avbytare: Zlatan Bob

Zlatan Bob är en grundkapabel spelare som är på väg uppåt i form. Han får dock agera inhoppare här. En joker i leken.

Västerbo Paradise är en yngling som är på väg mot de stora matcherna. Han har en mycket bra tränare i klubblaget och får kanske göra något inhopp här. Är med för att se och lära.

Jaded är en stjärna som inte sett som bäst ut på sistone. Han var för några veckor ut och tränade rejält. Såg då lysande ut och är på väg mot formen.

Tränare: Kari Lähdekorpi

Jag tror att svenskt lugn med finsk sisu blir en perfekt kombination. Kari säger direkt vad han tycker och presterar en spelare dåligt får han lämna truppen. Raka puckar (bollar), det gillar vi.

Assisterande tränare: Åke Svanstedt

Åke Svanstedt och Kari Lähdekorpi kommer bra överrens. Åkes lugn passar perfekt till denna trupp.

Materialförvaltare: Örjan Kihlström

Örjan Kihlström är en mycket snäll människa som lyder order. Han är slitstark och är den som jobbar överlägset mest inom truppen.

Läkare: Torbjörn Jansson

Torbjörn Jansson har själv varit så mycket skadad att han på senare tid blivit en läkare av världsklass.