Ulf Elfving vann storvinst på trav

Foto: PETER KNOPP
VINNARE Ulf Elfving prickade alla rätt på V64 för en vecka sedan. Till kvällens omgång ger han sina bästa tips.
TRAV

Förra onsdagen vann Ulf Elfving 130 000 kronor på V64.

På fredag startar egna hästen Next Lavec.

Nu är han i färd med ytterligare hästköp.

– Travet är jävligt kul. Jag är helt besatt, säger radio­legenden.

Tidigare var han helt ointresserad av trav. Men sedan tio år tillbaka är Ulf Elfving en hängiven entusiast. Det brinnande intresset skapades när han hade med kusken Lennart Forsgren i ett radioprogram. Forsgren bjöd på Dagens Dubbel-tips och Elfving lämnade in ett spel – som gick in.

Sedan den dagen ägnar han en stor del av veckan åt sin stora passion.

Gillar Ekberg

– Det gäller att vara påläst och noga förberedd om man ska vinna. Men jag tycker också att själva förarbetet är väldigt kul. Ibland sitter jag till långt in på nätterna mot lördagarna och pluggar V75.

– Några gånger har man lämnat in utan att läsa på tillräckligt och det är som att kasta pengarna i sjön. Den sista informationen med kuskintervjuer och stallbacksrapporter är oerhört värdefull. Anders Ekberg på ATG Live är guld värd, säger Elfving.

Förra onsdagen fick han in en fullträff med sex på V64. Den totala vinsten blev 136 000 kronor.

– Jag har bytt taktik de senaste månaderna. Numera försöker jag hitta en spik i de lopp som ser jämnast och mest svårlösta ut. Det gäller att göra tvärtom mot alla andra om man ska vinna stora pengar.

– Grunden i mitt system var S.J.’s Photocopy som jag tyckte var en bra spik. Var man sedan ordentligt påläst var det inga problem att få med skrällarna. När sista hästen gick in firade jag med champagne.

– Jag har lite flyt nu och vann

11 000 kronor på V65 i måndags. Hoppas det håller i sig.

Lovande treåring

Sedan några år är Elfving häst­ägare. Nu äger han treårige Next Lavec som är en talangfull travare hos tränaren Svante Båth. Next Lavec startar på Bergsåker på fredag och Elfving gör troligen i dagarna klart med ännu ett hästköp.

– Det är något speciellt med en egen häst. Det är väldigt spännande att se dem tävla. Enligt Båth är Next Lavec en av stallets bästa treåringar.

FAKTA

Elfvings tips till kvällens V64

3 Que Pasa (V64-2) vet jag att Åke Svanstedt håller mycket högt. Bra vid segern senast och blir allt bättre. Blir bortglömd här och en rolig luring.

9 Copper Beech (V64-5) kan få loppet med rygg på startkatapulter. Full form och kan fälla allt med sin starka avslutning.

3 Hoof Beats (V64-6) var strålande i Harper Hanovers lopp senast. Enklare nu och en given spik från ett bra läge.

Michael Carlsson