Här smiter hästen – kusken avkastad

Foto: ATG LIVE
TRAV

Åke Svanstedt blev sparkad ur sulkyn.

Det var innan V5-1 skulle starta som den obesegrade hästen Abbe Palema blev rädd och sparkade.

– Han blev rädd och slog, men det gick rätt bra ändå, säger Åke Svanstedt.

Abbe Palema och Åke Svanstedt var stora favoriter i V5-1 på Axevalla. Hästen har verkligen imponerat och i sina tre starter har det blivit lika många segrar. Innan dagens lopp skulle starta lossnade hästens vojlock och Abbe Palema blev rädd och började sparka, så mycket att Åke Svanstedt ramlade ur sulkyn.

– Han blev rädd och slog. Men det gick rätt bra, han träffade inte mig utan han träffade vagnen, säger Åke Svanstedt.

Startade ändå

Hästen kunde ganska snabbt bli infångade och Åke Svanstedt valde att starta hästen i loppet trots den otäcka incidenten.

– Det gick ju som sagt bra och det känns bra med mig. Han sprang ju bara två varv, så jag tyckte inte att det var någon fara att köra vidare, säger Åke Svanstedt efter loppet.

”Verkar ha det mesta”

Väl i loppet fick ekipaget en position en bit ner i fältet, på den bortre långsidan styrde Svanstedt på och fick en rygg att gå i. In på upploppet blev det en hård duell mellan Super Flame med Jörgen Sjunnesson och Abbe Palema med Åke Svanstedt. När mållinjen kom hade Abbe Palema ett litet övertag och fjärde raka segern för talangen var ett faktum. En mycket stark prestation med tanke på hur uppladdningen till loppet såg ut.

– Han verkar ha det mesta den här hästen. Han har en väldigt bra vinnarskalle.

ARTIKELN HANDLAR OM