Kändisarna som vinner miljoner

Foto: MARCUS ERIKSSON, PETHER ENGSTRÖM
TRAV

Här är nya kändistrenden.

Att vinna stora pengar på trav.

– Vi i bolaget har vunnit ungefär två miljoner kronor, säger tv-profilen Martin Timell.

Att kändisar spelar på trav verkar vara nya trenden, och vinsterna har inte låtit vänta på sig.

I går berättade Trav365 om radiolegendaren Ulf Elfvings stora vinst på trav. Han vann förra onsdagen 130 000 på V64.

Där avslöjade radiostjärnan även om sin stora passion till travet.

– Travet är jävligt kul. Jag är helt besatt, säger Elfving.

Kristian Huselius är en av Sveriges bästa hockeyspelare, men han är även riktigt duktig på att tippa trav. För några månader sedan vann han sex miljoner på V75. Den omgången var det nio system som hade alla rätt och två av dem var hockeystjärnans. Efter vinsten tackade han kompisen Björn Goop för tipsen han fick.

Timell – spikar bra i dubbel bemärkelse

Äntligen Hemma är ett folkkärt tv-program med Martin Timell som programledare. Timell är inte bara bra på att slå i spik, han är även en skicklig travspelare. Martin är med i ett bolagsspel i Stockholm som hittills är en vinstsuccé.

– Bolagsspelet vi har går bra. Vi har vunnit ungefär två miljoner kronor. Jag blir mer och mer intresserad av trav och försöker titta på V75 varje lördag. Jag hänger med så gott det går.

Firade med lövbiff

Anders Ström, som startade spelbolaget Unibet, tog hem en riktig storvinst på V75 för några år sedan. Då vann Anders och hans kompisar 32 231 761 kronor under Elitloppshelgen 2004. Faktum är att Ströms system var det enda som hittade sju rätt.

– Nu ska jag fira med lövbiff och pommes frites. Sedan ska jag gå hem, ta det lugnt och läsa på inför Elitloppet, sa Anders Ström efter drömvinsten.

Kenneth Söderman, känd som Tony i Rederiet, spelade för några år sedan en spik-Harry med sina jobbarkompisar på V75. När alla sju loppen var i mål kunde Kenneth och hans jobbarkompisar räkna in 177 000 kronor.

– Travet är ett stort intresse för mig, sa Kenneth efter vinsten.