Dan-Åkes joker mot Sprintermästaren

Vann överlägset

Foto: Kanal75
Harpers Joker och kretsen kring hästen. Bland annat tränaren Dan-Åke Olsson och superkusken Björn Goop.
TRAV

Harpers Joker vann V65-2 på Åby enkelt.

Nu laddas hästen mot Sprintermästaren.

– Han är jättebra, sa segerkusken Björn Goop efter loppet.

Tränaren Dan-Åke Olsson har haft ett bra år hittills med Harpers Joker. På hästens fem starter 2008 har det blivit fem segrar. Senaste starten för den amerikansk födde hingsten var under Elitloppshelgen då hästen vann Fyraåringseliten på en topptid mot hästar som Artistic Ås, Willem W.Boko och franske Igor Font.

Överlägsen seger

I kväll mötte Harpers Joker ett något enklare gäng och segern blev som väntat överlägsen för den stora favoriten. Efter en hård inledning och körning mot Lutfi Kolgjini och Immenso November kunde Björn Goop dämpa tempot. De sista 400 meterna ökade Goop tempot och skakade av sig sina motståndare. Segertiden blev till slut 1.12,9 över 1640 meter.

– Det här var ett lopp i matchningen. Hästen är jättebra och har resurser för att bli en riktigt bra sprinter. Han är startsnabb och väldigt speedig, sa Björn Goop efter loppet.

Målet: Sprintermästaren

Tränaren Dan-Åke Olsson var nöjd efter loppet och berättade att det stora målet för Harpers Joker är Sprintermästaren i Halmstad.

– Han gjorde det han skulle. Hästen är så otroligt tråkig i träning, då undrar man om det är något fel på honom. Men när det bli tävling är det något annat. Han laddas mot Sprintermästaren och han har visat att han kan vara en av dem som kan vinna loppet, sa Dan-Åke Olsson i vinnarcirkeln.