Norrlands Ludde har något extra

TRAV

18 miljoner extra ligger och väntar.

Mums, gratispengar är gott.

Systemet är klart och det känns, faktiskt, mest som en formalitet.

I morgon, cirka 16.30, är jag rik som ett troll.

Skratta inte! Nu är det payday för Nybrink.

Det är jackpott och visst är det skönt att loppen körs i Boden? Jag älskar Norrland, gjorde lumpen i Luleå (F21) och sen dess gillar jag alla er där uppe. Tyvärr gäller inte samma sak för några ständigt gnälliga travtränare i söder: Lutfi Kolgjini, Kari Lähdekorpi och några till, tycker att travet norr om Stockholm – kan man i alla fall få för sig – ska läggas ner. Plötsligt, när banorna i norr börjar köra för fullt igen efter vintervilan, vaknar de till och tycker att ”jamen det här är ju förjävligt”.

Tydligen borde alla travlopp köras i Skåne eller Halland? Eller ”mitt i Sverige” som Annika Goop skriver. Jaha, i Östersund? Okej. Geografibetyg? Vill inte veta.

Kom in i matchen! Utan alla dessa ”stillasittande” norrlänningar skulle ni förmodligen inte klara er. I Sundsvall spelar varje person för 38 spänn i veckan i genomsnitt. I Skåne lirar de för 21 kronor per skalle och vecka. Det har alltid varit så – personer bosatta norr om Stockholm spelar mest. Och det är spelarna som är travets mjölkkossor, glöm aldrig det. Länge leve Norrland!

Över till omgången, den är extremt spelbar, även om uttrycket säkert är missbrukat. Vi kör en snabbanalys av alla loppen:

V75-1: Bra favorit i Bonus Käll men glöm inte att Erik Adielsson gav honom en drömresa senast. Jag streckar på och vill särskilt varna för Groucho. Honom tror jag mycket på. Hästen är en ypperlig sprinter och körs av den bäste, Örjan Kihlström.

V75-2: Här finns en klar. Scargel tränas av duktige hemmatränaren Petter Lundberg och här har ”Norrbottens Kolgjini” fått fram något extra. I de fyra senaste starterna har han, i tur och ordning, mött: Adrian Chip, Shorthanded Goal, Clear Sign och Akjas Funnymaker. För er som inte vet – fyra kanoner. Scargel har presterat strålande varenda gång. Nu möter han… tänkte skriva nada.

V75-3: Spik igen. Jag stod på Solvallas innerplan, 50 meter från mål, precis vid bankanten, när Passionate Kemp joggade förbi som fastlåst i rygg på ledande Maid for Tag under elitloppshelgen. Intrycket var det rätta, hon såg grymt tankad ut, och det här loppet vinner hon lätt. Digger Crown, stallkompisen, ger bort ledningen. Så brukar det gå till. Ni minns väl när Digger släppte till Plantagenet under Kriteriehelgen? Samma kuskar nu, Björn Goop och Erik Adielsson, så de har övat lite.

V75-4: Svårt stolopp men ganska stark favorit i Fiona Septim. Men nu ska vi inte vara såna. V75 är V75. Cliquots Sun Rose är jag sugen på. Hon kan avsluta rykande när hon får spara speeden. Felstreckad är Westside Fancy (13 %) – hennes form är helt på topp.

V75-5: Lätt överdrivet så är det här tolv dåliga kallblod och då ska man inte hålla på och gissa. Jag slickar på tummen och betalar för alla.

V75-6: Dandie Palema kan vara en spik. Hästen är jättefin och har ett nyttigt lopp i kroppen. Han spurtade då starkt bakom Jay Jay Okocha. Björn Goop kör också för första gången och det kan innebära massor. Hur gör karln? Hästarna bara springer för honom. Men jag dubblar ändå med skrällbudet Flying to Noon. Henne har jag feeling för.

V75-7: Antingen leder First on Line Sec hela vägen, eller så finner han distansen för lång. Då knäpper Cadeau K. eller Turnaround honom.

Helgens tips

1. 11 Scargel (Boden, V75-2) Kan massor. Möter inget. Känns stenklar.

2. 3 Passionate Kemp (Boden, V75-3) Stig H:s nya stjärna. Mot ledningen. Spikas.

3. 6 Groucho (Boden, V75-1) Härlig travare. Lopp i kroppen. Måste streckas.

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 1, 2, 4, 5, 6 (res 3–7)

V75-2: 11 Scargel (res 6–4)

V75-3: 3 Passionate Kamp (res 10–1)

V75-4: 2, 3, 6, 7, 9, 10, 11 (res 8–4)

V75-5: Alla tolv isbjörnarna (res 4–2)

V75-6: 3, 5 (res 2–10)

V75-7: 2, 5, 7 (res 8–9)

2 520 rader/1 260 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM