Egensinniga damer vill slå till på lördag

TRAV

Hon pluggar till sjuksköterska på dagarna och ägnar all sin fritid åt sin ögonsten Flying To Noon.

På lördag är det dags att förverkliga årets första stora mål.

– Jag hoppas att vi vinner på V75, meddelar Denise Lindahl.

Foto: Kanal75
Denise Lindahl ser fram emot att få utmana de etablerade topptränarna på lördag.

Vi möter Denise och Flying To Noon hemma på gården vid stranden av Skellefteälven. Utsikten är lika vacker som hästen.

– Hon är en riktig pärla, men också väldigt egensinnig och humörbetonad, precis som jag, säger Denise med ett skratt och fortsätter:

– Hennes mamma, Tamilia Noon, var min stora favorithäst när jag var liten och det var självklart att jag skulle äga och träna hennes första avkomma, förklarar Denise som fött upp Flying to Noon själv och verkligen ser fram lördagens V75-start.

– Det känns stort att vi som små amatörer har chansen att slå de stora proffsen på fingrarna när det är dags för travets elitserie.

Tillsammans med sin styvpappa Carl-Evert Johansson managerar Denise det sexåriga stoet och hittills har resultaten varit lysande. 15 starter i karriären har gett sex segrar och drygt en kvarts miljon kronor insprunget.

– Fjolåret var jättebra, då vann vi ett V75-lopp på Bollnäs och dessutom var hon väldigt tapper som tvåa under Solängets meeting. Nu spänner vi bågen ännu hårdare detta år och vi har länge siktat på detta lopp. Hon var väldigt bra i det senaste loppet och det känns helt klart att formen är kraftigt stigande.

Räds inte motståndet

Denise Lindahl ger ett självsäkert men inte kaxigt intryck när hon beskriver sin häst och funderar över chanserna på lördag.

– Flying To Noon är en riktig talang, nästan som en diva, och van att nästan alltid få sin vilja igenom mot både djur och människor.

– Jag blev glatt överraskad när jag läste startlistorna och konstaterade att motståndet blev lättare än vad jag hade trott på förhand. Nu ska man väl inte sticka ut hakan allt för mycket, men jag vet vad min häst kan och hon har mycket utveckling kvar att visa på tävlingsbanorna.

Som ni märker är det en synnerligen förhoppningsfull 28-åring som inte räds de större och mer namnkunniga proffstränarna som hon kommer att få mäta krafterna med på Peabtravet i Boden. Och kanske kan Flying to Noon - som startar i V75-6 - hjälpa någon till de 38 miljoner kronor som ligger och väntar i sjurättspotten denna försommarens första jackpot-omgång.

– Jag tror att vi har en bra chans och tycker inte att det är fel att lämna min häst ogarderad på V75-lappen. Så bra är hon, avslutar Denise Lindahl innan hon leder in sin ögonsten till stallet för den fortsatta uppladdningen

Anton Lundqvist/Kanal75