Vinn 38 miljoner före fotbollsrysaren

Foto: Magnus Wennman
TRAV

Vinn 38 miljoner på V75 före Sveriges match mot Spanien.

Förre förbundskaptenen Tommy Söderberg älskar både trav och fotboll.

– Trav är underbart så här års och jag fascineras av tränare, kuskar och hästarna.

Foto: Ulf Höijer
Tommy Söderberg.

På lördag väntar en riktig trav- och fotbollsfest – igen. Först är det V75-tävlingar från Boden med jackpott. Du som ensam vinnare kan ta hem hela 38 miljoner kronor. Senare på kvällen möter Sverige-Spanien i EM.

– Det var längesedan det var V75-jackpott men nu är det äntligen dags. En ensam vinnare kan vinna 38 miljoner, säger ATG:s pr-chef Marie Hyllander.

Stor passion

Den före detta förbundskaptenen och den nuvarande tränaren för Sveriges U21-lag Tommy Söderberg älskar både fotboll och trav. Han går på trav när han får tid och det är en stor passion för honom.

– Trav är underbart så här års med den här miljön och vädret.

Sporten som lockar

Tommy Söderberg spelar ibland på trav, förra året var han med och delade på en vinst på sex miljoner på V75. Men det är själva sporten som lockar honom mest och det är det som fascinerar honom.

– Jag gillar sporten mer, det är det jag njuter av. Jag är väldigt fascinerad av hur kuskar, tränare och hästar orkar tävla och träna så mycket som de gör. Jag är imponerad av Goop, Adielsson, Kihlström och Jansson som är så duktiga kuskar. Sen måste man fascineras av Åke Svanstedt som både tränar och kör hästar, säger Tommy Söderberg.

Men så mycket tid för trav har inte den folkkäre fotbollstränaren nu när EM är igång.

– Nu är det bara fotboll som gäller. Jag har inte tid med trav nu under såna här stora mästerskap som EM.

Vad tror du om Sveriges chanser mot Spanien?

– Jag är en dålig tippare, så jag hoppas bara de gör en bra fotbollsmatch och att alla får vara friska. Sverige gjorde en riktigt bra match mot Grekland och var mycket överlägsna. De genomförde matchen väl, säger Tommy Söderberg.