”Jag har en mycket bra segerchans”

Foto: Kanal75
Ulf Ohlsson kör fem hästar på V75. Han är extra segerviss med en, Fiona Septim i avdelning fyra.
TRAV

Ulf Ohlsson vinner många lopp i Norrland och när V75 drar till Boden med jackpot har han naturligtvis segerplaner.

– Jag har en mycket bra segerchans med Fiona Septim i V75-4, meddelar Ohlsson.

Ulf Ohlsson har fullt upp för dagen. När vi når honom under fredagseftermiddagen är han i full gång med förberedelserna inför tävlingarna på hemmabanan Bergsåker. Direkt efter tävlingarnas slut blir siktet inställt på Boden och lördagens V75-jackpot.

– Det blir en kort natts sömn, men jag behöver inte många timmar per natt. Jag har nästan alltid en chaufför med mig till tävlingarna, för det blir väldigt många timmar i bilen, menar Ulf Ohlsson.

Cirka 60 mil längs E4:an norrut, väntar Ulf Ohlsson innan det är dags för dagens V75-styrningar som är fem till antalet. Så här kommenterar han chanserna:

Janitsjar (V75-1):

– Satt fast med krafter kvar i den senaste starten på Rättvik. Han tränar bra för dagen, men har dragit ett iskallt läge och får svårt att vinna.

Fiona Septim (V75-4):

– Blev jag mycket imponerad av när jag körde i den senaste starten. Det är inte många ston i hennes klass som klarar av en 10-öppning och ändå står hela vägen in i mål som hon gjorde. Klarar hon av andraspåret i volten, så tror jag att vi vinner loppet. Hon måste ha en bra segerchans.

Kloxen (V75-5):

– Är van att möta tufft motstånd och är ute över rätt distans. Han vinner ju inte så ofta och får vara nöjd med pengar här.

Leonas Yeti (V75-6):

–  Var väl inte som bäst i V75-starten på Dannero senast, men tränar bra inför denna start. Den långa distansen ska inte vara några problem och han ska ses med platschans. Jag tror dock att det blir svårt att slå Dandie Palema som såg mycket fin ut i comebacken.

Francoso (V75-7):

– Var ute i V75-final under Elitloppshelgen och gjorde det bra. Han har mycket bättre form än resultatraden visar och jag tycker inte att man kan räkna bort honom. Tar man några streck, så ska han men på kupongen.

Anton Lundqvist/Kanal75

ARTIKELN HANDLAR OM