Supermannen tog första årssegern

Giant Superman vann Norrbottens Stora Pris

Foto: Kanal75
Giant Superman med sin tränare och kusk, Fredrik B Larsson.
TRAV

Giant Superman vann Norrbottens Stora Pris.

Efter ett perfekt lopp blev segern till slut knapp men säker.

– Han visade vilken kämpe han är, sa Fredrik B Larsson.

Fredrik B Larsson och Giant Superman har inte haft turen på deras sida under 2008.

I hästens sju starter hade det innan dagens lopp inte blivit någon seger. Inför Elitloppet var Fredrik B Larsson optimistisk och hade sin häst i bästa författning men efter det att Jean-Michel Bazire och Exploit Caf tryckt sig ut på Giant Superman i försöket så blev det galopp. Ett stort misslyckande och det var en upprörd Fredrik B Larsson efter det loppet.

Tog revansch

Men idag fick Giant Superman revansch då den första årssegern kom i Norrbottens Stora Pris.

Efter ett lopp i andra utvändigt och tempo på loppet kunde Fredrik B Larsson styra på i tredjespår när det återstod 500 meter av loppet. Inne på upploppet var det mycket hästar som kom från alla håll men det var till slut Giant Superman som kom till mållinjen först.

– Det var tufft av han att avgöra. Han visade vilken kämpe han är. Det blev ju ett väldigt bra lopp för oss när Petter Lundberg och Glen Kronos höll tempot uppe. Det här kan bli en rolig sommar, sa Fredrik B Larsson i vinnarcirkeln.

Glen Kronos heroisk

Flera hästar stod för bra prestationer i loppet men det var Glen Kronos som gjorde den bästa insatsen. Efter att ha tryckt upp tempot i dödens så krossade hästen ledande Passionate Kemp och kunde nästan hålla undan för smygkörde Giant Superman. Petter Lundberg körde Glen Kronos då hästens ordinarie kusk och tränare Lutfi Kolgjini är i Finland för att köra Going Kronos i Kymi Grand Prix.