”Jag är säker på att han segerstrider”

TRAV

Opal Vikings framgångsrike tränare, Nils Enqvist, har en vinnare på söndag. Det är dock inte stallets stora stjärna, utan träningskamraten Mack Viking som ska ta hem segern denna gång.

– Kommer vi till ledningen tror jag på vinst, säger Nils Enqvist.

Foto: Kanal75
Nils Enqvist, tränare till Mack Viking och stjärnan Opal Viking.

Nils Enqvist låter mycket nöjd med sina hästar för dagen. Stallets stora stjärna Opal Viking får ta igen sig under sommaren efter den framgångsrika vintern i Europa.

– Opalen har inte haft en sele på sig sedan Oslo-starten i mitten av maj och har ett härligt liv för tillfället. Just nu håller han på med betäckning för fullt och han verkligen njuter av tillvaron.

Siktar på Frankrike

Enqvist berättar att han i stort sett kommer att lägga upp matchningen på samma sätt som under fjolåret, men att han denna säsong tänker lägga mer betoning på de franska storloppen och inte så mycket fokus på Italien.

– Min planering går ut på att Opal Viking ska börja komma i form till september och det stora målen för vintern är Prix d´Amerique och Prix d´France, menar Nils Enqvist.

Äntligen tur med spåret

Träningskompisen till Opal Viking är Mack Viking, men han får dock inte vila. Enligt tränare Enqvist håller Mack Viking mycket fin form för dagen och låter väldigt optimistisk inför söndagens start i den femte avdelningen av V65 på Eskilstuna:

– För en gångs skull har vi haft tur i spårlottningen, då vi nästan alltid fått dåliga lägen med honom. Nu hoppas jag att vi kommer till ledningen och då får Erik köra där.

Obesegrad i ledningen

Mack Viking har gått i ledningen en gång tidigare och då vann han väldigt lätt. Nils Enqvist berättar att Opal Viking brukar träna tillsammans med Mack Viking och den senare inte gärna tar stryk av stallets stjärna om han får springa i spets.

– Får vi inte för mycket tryck på oss, så är jag säker på att Mack Viking är i segerstriden på söndag. Vi kommer att köra med skor denna gång för att spara hästens hovar, men jag tycker inte att det ska påverka hästen alltför mycket negativt. Mack Viking är ett givet streck på kupongen, menar Nils Enqvist.

Anton Lundqvist/Kanal75