Elitloppsvinnaren imponerade stort

Foto: Kanal75
Exploit Caf med kusken Jean Michel Bazire.
TRAV

Exploit Caf fortsätter visa absolut toppform.

I dag vann hästen storloppet Prix René Balliere på Vincennes.

Jean Michel Bazire körde hästen precis som i Elitloppet.

Exploit Caf gjorde i dag den första starten efter den enorma uppvisningen i Elitloppet.

På Vincennes i storloppet Prix René Balliere startade Fabrice Souloys storstjärna som jättefavorit.

Vann enkelt

Till spets flög en annan Elitloppsdeltagare, Olga du Biwetz. Väl där tog kusken upp för att släppa Explpit Caf till ledningen, efter en mycket snabb inledning kom hästarna upp till 500 meter på snabba 1.08,8. När storfavoritenkom till ledningen blev det inga rörelser i fältet men Jean Michel Bazire satte självmant upp ett högt tempo på loppet. De första 1600 meterna travades på 11,6 och när hästarna svängde in på upploppet hade Bazire mycket att köra med. Den franska speedkulan Nouba du Saptel försökte ute i spåren men kunde inte ta in några längder på en överlägsen Exploit Caf som lämnade de övriga och vann enkelt. Med till en andraplats höll Olga du Biwetz bra.

Spurtade bra

Två svenska hästar deltog i loppet, det var Jörgen Westholms Rite on Track och Anders Lindqvists Lönhults Danne, den sistnämde gjorde en bra prestation och avslutade bra över upploppet.

Men den bästa prestationen stod självklart Exploit Caf för som verkligen visar att han är en världens bästa hästar. Demontränaren Fabrice Souloy hade fyra hästar med i loppet och det blev en lyckad dag igen för den franske stortränaren. I och med segern sprang Exploit Caf in 100. 000 euro.