Slutet för den grå sagohästen?

Foto: KANAL75
TRAV

Han är sagohästen som kommit tillbaka från svåra skador flera gånger.

Men nu ser det ut att vara slut på karriären för Majesty of Rock.

– Han har en blödning i en böjsena och jag har påbörjat nedräkningen, hästen börjar bli gammal, säger delägare Nils Vahlkvist.

Majesty of Rock är sagohästen som kommit tillbaka från svåra skador flera gånger tidigare i karriären.

Men nu är frågan om det inte är sluttävlat för den åttaåriga gråskimmeln.

– Han har fått en blödning i en böjsena och det är förjävligt. Det är så fruktansvärt tråkigt. Vi ska upp till kliniken imorgon så då får vi se vad som händer.

– Den här hästen har varit skadad så många gånger. Det började hos Glen Norman där han blev skadad. Sedan så skickade vi honom till Hans Adielsson och där blev han skadad igen. Sedan fick Sten O Jansson honom i träning och där blev han bra, men då presterade han inte på banan istället. Och nu har Kari honom i träning och det var bra ända tills detta inträffade.

Tvåa under Elitloppsfesten

Majesty of Rock har startat flitigt på slutet och gjort det riktigt bra. Senaste starten ägde rum under Elitloppshelgen där han slutade tvåa i Silverdivisionsfinalen. Dessförinnan vann han ett lopp på Solvalla efter en härlig spurt. På söndag skulle han starta i storloppet Copenhagen Cup men nu blir det inget av det.

– Man blir väldigt ledsen. Det hade varit så roligt att se honom i Danmark. Men nu har jag påbörjat nedräkningen. Han börjar bli gammal och har varit skadad så många gånger. Majesty of Rock är en personlighet och på slutet har han varit så glad och lycklig, säger ägaren Nils Vahlkvist.