Lähdekorpi starkt kritisk

Foto: KANAL75
TRAV

Nu riktar Kari Lähdekorpi skarp kritik mot de ledande inom svensk travsport.

– De borde kolla sig i spegeln och fråga sig själva om vi är på rätt plats, säger stortränaren i Halmstad.

Kari Lähdekorpi har under en lång tid visat sitt missnöje öppet över hur tävlingsstrukturen ser ut inom svensk travsport.

Han anser det ska köras mer travlopp i södra Sverige.

– På vintern så tävlas det mycket i södra Sverige. Men på sommaren då hästägarna vill se sina hästar på banorna så är det knappt några tävlingar alls runt där vi håller till. Då kör de mer tävlingar i Norrland i stället. Det är ungefär som att spela ishockey i Spanien. Man kan säga att det är mycket hästar här nere men lite tävlingar, rasar Kari Lähdekorpi.

Pumpar in 2,9 miljoner

ATG och STC har nu gjort slag i saken och pumpar nu in 2,9 miljoner till banorna så de ska kunna köra fler lopp. Dock kommer det inte gå att spela till dessa lopp och prispengarna kommer vara mycket låga.

– Förstaprisen i de loppen kommer att ligga runt 5000 kronor. De pengarna kan de stoppa upp. Jag tycker de som leder svenskt trav ska kolla sig i spegeln och fundera på om de är på rätt plats för tillfället. Det är alldeles för hastiga beslut.

Lähdekorpi fortsätter:

– Det spelas för enormt mycket pengar sen så är det så bedrövligt dåliga prispengar. Det är skamligt alltså. Jag skulle vilja ha någon som tar reda på vart alla pengar går någonstans. Det skulle vara jävligt intressant. Jag kom ihåg när det förr i tiden var så att sporten styrde spelet, nu är det helt tvärtom.

ARTIKELN HANDLAR OM