Inga spår efter stjärnhästen

Foto: KANAL75
TRAV

Ännu har ingen kidnappare hört av sig om en lösensumma för den försvunna hästen Daguet Rapide.

Personerna tog sig förbi elektroniska grindar och två vakthundar.

– Marco har en bestämd uppfattning att någon har gjort något med hundarna, säger Sievert Ingvarsson, som är god vän till Marco Folli.

Marco Folli som är delägare i avelshingsten Daguet Rapide märkte på tisdag morgon att hästen inte stod i sin box när det var dags för morgonutfodringen, skriver Travnet.se

– Jag hade varit där på söndagen och hälsat på. Han ringde mig på tisdag morgon när jag var på väg hem och berättade att någon hade stulit hästen, säger Sievert Ingvarsson.

Sievert Ingvarsson berättar att de som stulit hästen tagit sig förbi två vakthundar och elektroniskt styrda grindar.

– Gården är så skyddad som den kan vara. Den här gården styrs inifrån och hundarna reagerar så fort det kommer nya människor. Dessutom måste de ha kännedom om hästar för att kunna leda ut den, säger han.

Ingen lösensumma

Enligt Marco Folli var hundarna lugnare än vad de brukar och han misstänker att de drogades.

I tisdagskväll pratade Sievert Ingvarsson med Marco Folli, men då hade ingen hört av sig om någon lösensumma för hästen.

– Vi pratar en gång om dagen. Jag är agent till en svensk häst som står i stallet. När det här hände informerade jag hästägarna.

Blir du inte rädd för att ha hästar i Italien?

– Det är som om vi skulle bli rädda och lägga av varje gång det händer något i Sverige. Det här är inte bra för europeisk och italiensk travsport. Men det är som det är, vi vet inte orsaken och vad de är ute efter.