Hanna och danshästen jagar revansch på V65

TRAV

Under Elitloppshelgen blev det en snöplig galopp i sista sväng med chans på segern.

I kväll jagar Hanna Olofsson och Doyouwanttodance revansch på Dannero.

– Är hon som ska, ja då är det bra chans, säger den 23-åriga Bodentjejen.

Foto: ALN

Doyouwanttodance tillhörde en av favoriterna i Treåringseliten för ston under Elitloppshelgen. Hanna Olofsson sände då det treåriga stoet till ledningen och allt såg bra ut till sista sväng då en snöplig galopp förstörde vinstchanserna.

– Jag blir tokig när jag tänker på det för jag vet inte varför hon galopperade. Hon var inte slagen i det läget. Det var tråkigt, säger Hanna.

Hur var det att köra under Elitloppshelgen?

– Det var grymt kul. Men det blev lite av ett antiklimax då det inte gick så bra. Att köra under Elitloppshelgen är inte som att köra på Boden en vanlig torsdag.

Skobyte

I kväll på Dannero ställs ”Danshästen” mot betydligt lättare motstånd och hon startar som trolig storfavorit.

Vad tror du om chansen?

– Är hon som hon ska så är det bra chans. Men jag är lite osäker för det som hände senast. Hon är behandlad efter det samt att vi nu byter skor.

Hur snabb är hon från start?

– Jag har alltid låtit henne sköta sig själv för att inte köra galopp. Jag kommer låta henne sköta sig själv i kväll igen och hon är snabb ut. Hon har varit med i 1.10-öppningar tidigare. Så jag hoppas vi kommer till ledningen. Men jag kan även köra henne bakifrån.

Vilka har du mest respekt för?

– Mulliga Ullis var bra senast. Sedan är Jan Norbergs Balett Sund en fin häst. Men jag tycker såklart att min häst är finast.

Någon annan vinnare att bjuda läsarna på?

– Adrigo i lopp 10 ska ha chans. Han är rätt så travsäker och det brukar bli många galopper i dessa lopp, meddelar Hanna.

Lycka till i kväll Hanna!

– Tack så mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM