Skrällspelarnas drömmånad

TRAV

Juni månad är värme – och storskrällar på trav.

I går blev det jackpott på V64.

Och för precis ett år sedan vann en kvinna rekordhöga 45 miljoner på V75.

Foto: MARIA ÖSTLIN

För att vinna miljoner på trav krävs det att du hittar skrällarna som är bortglömda av spelarkollektivet.

Det låter enklare än vad det är. Men är du en skrällspelare som ständigt jagar högoddsare är juni månad rena drömmen.

För nu skräller det verkligen hela tiden.

Under Solvallas V64-tävlingar på onsdagen så var raden så svår att ingen lyckades med bedriften att få sex rätt på sin kupong. Utdelningen på fem rätt blev höga 18 235 kronor.

Men det är inte enda gången det skrällt denna månad. Den sjätte juni på Östersund så var V65-raden så svårfunnen att inte ett enda system prickade in alla sex vinnarna. Detta trots att storfavoriten Crown Kemp inlett omgången.

Bara några dagar efter smällen på Östersund så var det Charlottenlunds tur att agera skrällbana. Deras stordag med Copenhagen Cup som huvudlopp blev mycket svår spelmässigt. Till slut stannade utdelningen på 267 311 kronor på sex rätt och endast 53 system lyckades pricka in alla sex vinnarna.

Miljonutdelning

Åbytravet arrangerade V65-tävlingar den 12 juni. Omgången inleddes med en skräll i form av Speey Jobie som vann med Jörgen Melchior till höga 14,95 i odds. I avdelning två vann storfavoriten Harpers Joker men efter det så avlöste skrällarna varandra. När Sean Trot skar mållinjen som etta i avslutningen på V65:an så återstod bara ett system.

Belöningen: 1 371 180 kronor på sex rätt.

Kvinna vann 43 miljoner

I fredags när Romme hade V65 så blev utdelningen enorma 324 819 kr på sex rätt. Största skrällen stod lärlingen Daniel Redén för då han spurtade till seger med Mob Muscle.

Täby Galopp hade fina tävlingar under tisdagen och de som lyckades få in alla rätt på V65 den dagen gick hem med över 185 000 kronor i fickan.

Skrällmånaden juni är långt ifrån slut, men som ni ser så är utdelningarna rejäla i stort sett varje dag.

– Med tanke på att det är färre startmöjligheter på sommaren så är det bara bra hästar som kommer med i loppen och då avgör positionerna mycket. Sedan så lyssnar de som spelar för mycket på experterna istället för att läsa på själva, säger Tommy Karlstedt i Kari Lähdekorpis stall.

Förra året på Kalmartravet den 24 juni skrällde det rejält. Då var det en kvinna som blev ensam på V75. Utdelningen då blev rekordhöga 43 540 541 kronor och kvinnan, som vill vara anonym, köpte bland annat en häst för en del av vinstpengarna.

Som du ser är det under juni du ska spela om du vill bli miljonär på trav.

Nya miljonvinster i kväll på Dannero?

ARTIKELN HANDLAR OM