Hästen med 5 000 ägare är laddad

Foto: KANAL75
Jaded
TRAV

Sist blev det seger på Rättvik.

Nu laddar Jaded och hans 5000 ägare för seger på V75 på Kalmar.

– Han känns fin så jag tror på bra chans, säger tränaren Stefan Hultman.

Jaded visade strålande form vid den senaste starten på V75 Rättvik i slutet av maj. Trots svårt utgångsläge vann han.

– Han gick ett tungt lopp då, men han hade krafter kvar. Efter loppet hade han 70 i puls och det är det lägsta han har haft. Vi har fått bakspår precis som förra gången, men hästen är bra och har en oerhörd kapacitet, säger Stefan Hultman.

Jades ägs av Travkompaniet, som består av 5 000 personer. Travkompaniet är som en förening där den som är intresserad av att vara delägare i en häst kan köpa in sig. Tillsammans äger de flera hästar.

– Jaded är av favoriterna och det är alltid en skara som är och hejar på honom. Är det fint väder kommer det säkert omkring 100 personerna på söndag. På Sweden Cup var det en läktare med 1 000 personer som stod och hejade på honom. Det är nog den största klacken som hejat på en häst, säger Hultman.

Travkompaniet bildades för sex-sju år sedan och då var de bara några medlemmar. Nu är det folk både från Sverige och utlandet med. Dessutom är bland annat brottaren Ida-Theres Nerell en av delägarna.

– Det är många som gillar travsporten, men det är inte alla som har råd att ha en egen häst. Det här behövs för att locka folk till svensk travsport, säger Stefan Hultman.

Ofta kommer folk fram till Hultman och berättar att de är en av delägarna.

– Det kan vara när jag åker och handlar i Bromma. Då kan de dyka upp någon och berätta att de är delägare i Jaded, säger han.