Nurmos dynamit glänste i Rättvik

Foto: Kanal75
TRAV

Sahara Dynamite fortsätter att imponera och vinna.

Efter ett lopp i ledningen blev dagens vinst på V65 i Rättvik enkel.

– Hästen är jättebra, sa en nöjd Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

I årsdebuten bollade Timo Nurmos stjärntravare med motståndet och vann mycket enkelt. Den starten gjorde hästen på Romme, motståndet då avskrämde inte på förhand och det visade sig också att ”Dynamiten” var överlägsen trots avsaknaden på lopp i kroppen.

Inför dagens start i Breeders' Crown för 4-åriga hingstar och valacker var hästen storfavorit att vinna loppet trots att motståndet var hårdare denna gång.

Vann enkelt

Men loppet i sig blev inte särskilt spännande. Jorma Kontio och Sahara Dynamite öppnade överraskande bra och tog tidigt hand om ledningen. Väl där fick Kontio dämpa tempot som han ville och ingen offrade sig att gå upp utvändigt och trycka på. På den sista bortre långsidan avancerade Björn Goop och Ceasar Sånna fram hastigt i spåren och kom fram utvändigt. Men Jorma Kontio satt bara och tittade i den sista svängen och in på upploppet stack ekipaget ifrån det övriga fältet och segermarginalen blev några längder. Segertiden blev 1.14,8/2140 auto.

– Hästen är 100% nu. Han öppnade mycket snabbt och det blev ett enkelt lopp, han är jättefin, sa Jorma Kontio.

Målet: Derbyt

Sahara Dynamite var kung under fjolåret och hästen ser ut att gå emot ett framgångsrikt år igen. I vinnarcirkeln berättade Kontio att Derbyt är årets stora mål. Han berömde också tränare Nurmos.

– Nurmos tränar hästarna så att det blir starka.