Hultmans stjärna helt överlägsen

Vann Kalmarsundspokalen

Foto: Kanal75
Örjan Kihlström bakom Jaded. Ekipaget var helt överlägsna i Kalmarsundspokalen och vann loppet från utvändigt ledaren.
TRAV

Jaded vann och utklassade sina motståndare.

Trots att Stefan Hultmans stjärntravare fått gå den tunga vägen.

– Han är fantastiskt bra, sa Örjan Kihlström efter loppet.

Jaded som tillhör Travkompaniet och ägs av över 5000 personer utklassade sina motståndare när han vann Kalmarsundspokalen från dödens.

Jaded med kusken Örjan Kihlström var stora favoriter på förhand och var mest streckat på V75. Det visade sig vara helt rätt. Efter de första 600 meterna i tredjespår kom ekipaget fram utvändigt om den då ledande Yorktown Gunner. Väl där pressade Kihlström på och hästen såg ruggigt bra ut för dagen. De första 500 meterna gick på snabba 1.09 och första 1000 fortsatte gå undan, 1.11,7. På den bortre långsidan stötte Skogans Joker från kön men då tröck Jaded och Kihlström upp tempot ytterligare och in på upploppet lämnade hästen de övriga och vann enkelt på ett mycket bra sätt.

– Han är fantastist bra när han fungerar och är i form och det är han verkligen nu. Han var något vassare i dag än förra starten. Han fick ett jobbigt lopp men han kändes bra hela vägen så det var lugnt, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.

”Han är underbar”

Tränaren Stefan Hultman kom som vanligt springande och klappade om både hästen och kusken efter loppet. Han var inte sen med att visa känslor och var väldigt glad i vinnarcirkeln.

– Han är underbar den här hästen. När han fungerar så är han verkligen bra, sa Stefan Hultman.

I och med Jadeds seger så kan över 5000 som är medlemmar i Travkompaniet jubla ute i landet.