Känd kusk fast i alkotest före tävling

Redén pekades felaktigt ut som den skyldige

TRAV

En känd kusk blåste i lördags positivt före tävlingarna i Rättvik.

Två månaders straff blev följden. Men något blev fel i datorn och Daniel Redén fick felaktigt straffet.

– Jag är besviken över hela situationen, säger Daniel Redén.

Foto: Kanal75
Daniel Redén som oskyldigt pekades ut efter ett misstag av arrangörerna.

Det var innan V65-tävlingarna på Rättvikstravet som en känd kusk blåste positivt i ett alkotest.

Daniel Redén fick hoppa in som ersättare på hästen som den onyktre kusken skulle ha kört men han fick också en otrevlig nyhet då han fick straffet istället för den kusk som blåst positivt. Det hade då blivit något fel när informationen skulle matas in i systemet.

– Jag är besviken över hela situationen. Det här är ju inte alls bra och det ska inte få hända. Allting ska ju vara så proffsigt så då ska inte en sån här grej få hända. Visst får väl STC fira midsommar men en så pass grov miss som den här måste de rätta till på en gång, inte vänta till klockan elva dagen efter, säger Daniel Redén.

Tråkigt och olustigt

Ordföranden på Rättvikstravet Sven Eriksson tyckte det hela var mycket olyckligt och att de ska be Daniel Redén om ursäkt i en pressrelease.

Nu är problemet uträttat och Daniel Redén står inte längre som den skyldige. Redén var på Kalmartravet i dag och körde lopp men han tyckte fortfarande att det som inträffat var mycket tråkigt och olustigt.

– Det var lite snack bakom ryggen i dag i Kalmar. Men det är ju förståeligt, de som inte har läst den korrekta informationen vet ju inte om att jag är oskyldig, säger Daniel Redén.

”Sen måste något ha hänt”

Kusken som blåste positivt är en känd tränare och kusk som hör till i mellansverige.

–  Det gör mig ledsen, det som hänt. Jag träffade honom kvällen innan och då var allting bra, han drack festis. Sen måste något ha hänt, jag vill inte spekulera i det, säger Sven Eriksson till travronden.se

ARTIKELN HANDLAR OM