Lähdekorpis nya kanon till start

Milord de Mellerey startar på söndag

Foto: KANAL75
TRAV

Den franske topphästen Milord de Mellerey står nu hos Kari Lähdekorpi.

På söndag gör hästen sin första start i ny regi.

– Han känns fräsch, men vi ligger lite lågt, säger Kari Lähdekorpi.

För en vecka sedan kunde man på Trav365 läsa om att den franske topphästen Milord de Mellerey blivit köpt av finska och svenska delägare. Hästen tränas av Kari Lähdekorpi som har känt lite på hästen efter det att han anlänt till stallet.

– Han har inte gjort så mycket men vi har kört lite i dag. Han är lite nervig och så. Det blir nog bättre ju mer han kommer in i den nya miljön, säger Kari Lähdekorpi.

Ligger lågt

Milord de Melleray presenterade sig för den svenska publiken när han i fjol vann Harper Hanovers lopp på Solvalla på nya världsrekordet 1.13,4/3 180 meter. På söndag ska hästen starta för första gången i regi Kari Lähdekorpi, i ett långlopp på Forus med Björn Goop i sulkyn. Nya hästar som kommer till Lähdekorpi brukar få en kick och göra bra prestationer men inför söndagens start för Milord de Mellerey ligger Kari Lähdekorpi lågt.

– Han känns fräsch, men vi ligger lågt. Hade han varit kvar hos sin gamla tränare så hade han varit storfavorit i loppet men nu med miljöombytet så måste vi ligga lågt. Han är speciell och svårkörd och har lite hyss för sig, säger Lähdekorpi.

Kommer Björn Goop att köra hästen även i framtiden?

– Nej, det kommer Johnny (Takter) att göra. Goop kör på söndag för att han är på plats och att han inte hade någon annan häst att köra.

”Det är intressant”

Efter det att Gentleman blev skadad har Lähdekorpi inte någon större stjärna i stallet. I och med nyförvärvet i Milord de Mellerey får Kari Lähdekorpi en sådan. Målet för hästen är att konkurrera med de bästa i 2100-meters lopp.

– Det är intressant med en så bra häst i träning. Målet är att han ska konkurrera med med de bästa även på 2100 meter och jag tror att han klarar det, han är ju så pass speedig så varför skulle han inte klara av kortare distans, säger Kari Lähdekorpi.