Angreppet mot Lotta Mossberg

”Jag tar inte åt mig”

Foto: KANAL75
Lotta Mossberg
TRAV

Sveriges ledande facktidning inom trav går till angrepp mot galoppen och Täbys vd Lotta Mossberg.

Tidningens redaktionschef Claes Freidenvall skriver att Mossberg är en svag ledare.

– Jag tar inte åt mig, säger hon.

I Travronden från den 10 juni skriver Claes Freidenvall om utredningen om galoppsporten. Olof Karlander, projektledare för utredningen, föreslår att galoppen ska tilldelas ytterligare 26 miljoner kronor. Hälften av den summan ska tas från travsporten.

Freidenvall reagerar på förslaget och undrar hur galoppen kunnat misskötas under flera år.

Han går till angrepp mot sporten och dessutom anser han att publiken sviker galoppen. ”Sporten håller på att amatöriseras och publikunderlaget är väldigt svagt”, skriver han.

– Han vet inte om vår situation och hur komplicerad den är. Man måste läsa hela utredningen. Där står det att det bestämdes sedan lång tid tillbaka att man skulle låta travet ta mer plats. Det skulle ge både travet och galoppen mer pengar. Men nu är det kanske dags att släppa fram galoppen, säger Lotta Mossberg, vd för Täby Galopp och tidigare känt nyhetsankare på TV4.

I ledaren tar han även upp Lotta Mossbergs ledarstil. ”Hon är bara en i raden av svaga ledare för Täby Galopp”.

– Jag har inte tagit kontakt med honom. Det är inte värt besväret. Jag tycker att det var en dålig debattartikel, säger hon.

Vad säger du om att publiken sviker?

– Publiken sviker både travet och galoppen. Det har vi skapat själva i och med nätspel, ATG Live och butiker med ATG-live. Sist vi hade stora tävlingar med en av världens bästa jockeyer på plats var det hur mycket folk som helst, säger hon.

Hon menar att det finns många inom travet som inte gillar galoppsporten.

– Det finns en massa travmänniskor som tror att om vi dödar galoppen så får vi mer pengar, men så är det inte, säger hon.