Loket köper ny miljonhäst

Foto: KANAL75
TRAV

Leif ”Loket” Olsson fortsätter storsatsa på trav.

Nu har han köpt Hoof Beats som tränas av Hans Adielsson.

– Blir han bara inte skadad kan det bli bra, säger Loket.

Leif ”Loket” Olssons hästägande blir allt mer slagkraftigt.

Häromdagen klargjordes ytterligare ett intressant hästköp. Leif köpte tillsammans med två andra personer åttaårige Hoof Beats.

Hoof Beats tränas av Hans Adielsson och kommer bli kvar där även i framtiden.

– Hans Adielsson kommer träna hästen. Jag har inte varit inblandad i köpet utan det är en annan delägare som skött det hela.

Vad tror du om framtiden med Hoof Beats?

– Blir han bara inte skadad så kan det blir bra. Han är åtta år nu och framtiden är inte så lång. Men det är en bra långdistansare.

Tvåa i Harper Hanovers

Hoof Beats är en mycket bra häst som Loket inte vill avslöja prislappen på. Men uppgifter till Trav365 säger att den ligger upp emot en miljon kronor.

Hoof Beats senaste framträdande skedde på Solvalla den 11 juni då han lekte hem segern i ett tufft Bronsdivisionslopp. Gången innan deltog han i storloppet Harper Hanovers lopp. Han slutade då tvåa knappt slagen av finska jätteskrällen Millstone's Eager. Hoof Beats har tjänat 972 369 kronor.

Hur är läget med dina andra hästar?

– Coolman Crown är uppe i Gulddivisionen nu och vi väntar med att ta ut honom. Eventuellt kan det bli en Frankrikeresa för honom. Elviria startade igår och jag såg loppet när jag kom hem från Vaggereyd. Hon gjorde det bra för hon har aldrig gått i ledningen förrut. Hon gick 1.15,3 och kanske borde vunnit på det, säger Leif ”Loket” Olsson.